Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 40 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 20 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (17%)
ID receptu: 57155

Ingredience

1 kávová lžička Cukr krupice
500 ml Mléko polotučné
400 g Mouka polohrubá
250 g Máslo čerstvé
500 g Sýr Brynza
0,5 kávová lžička Sůl
3 ks Vejce slepičí

Nutriční hodnoty jedné porce

66% Kalorie 1,306 kcal
Kilojoule 5 465kJ
23% Sacharidy 84 g
119% Tuky 90 g
8% Sodík 159 mg
80% Bílkoviny 45 g

Gruzínské chačapuri postup přípravy receptu:

1

Nejprve připravíme nádivku. V misce utřeme brynzu s 50 g másla a jedním vejcem, směs přikryjeme a na 10 minut ji přikrytou uložíme do chladničky.

2

V zadělávací míse drátěnou metlou vyšleháme mléko se 2 vejci, solí a cukrem. Postupně pak vařečkou vmícháváme tolik polohrubé mouky, až vznikne nepříliš tuhé těsto, které se nelepí na ruce. Vypracované těsto rozdělíme na 4 díly a ty rozválíme na placky o síle 5 mm.

3

Dva pláty pokryjeme nádivkou a dvěma zbylými je přikryjeme a okraje důkladně zahneme. Na dvou litinových pánvích rozpálíme máslo, potom stáhneme oheň a na každou pánev dáme jednu placku. Přikryjeme poklicí a pečeme 8-10 minut na mírném ohni. Potom placky pomažeme rozpuštěným máslem, obrátíme a pečeme bez pokličky.

4

Hotové chačapuri napůl překrojíme, rozdělíme na talíře a podáváme je polité rozpuštěným máslem jako teplý předkrm.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept