Běloruský bramborový nákyp

70 min.

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
752 kcal
Bílkoviny
20 g
Tuky
56 g
Sacharidy
49 g
Vláknina
11 g
Cukr
5 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Brambory oloupeme, rozkrájíme na půlky, v hrnci je zalijeme vařící osolenou vodou a doměkka je vaříme 20-25 minut. Uvařené ještě horké brambory rozmačkáme a přidáme do nich horké mléko, 50 g rozpuštěného másla, vejce a sůl, muškátový květ a kaši vařečkou dobře promícháme.
  • 2
    Mezitím na 30 g másla zpěníme cibuli a na ní podusíme čerstvé houby. Hotové houby odstavíme z ohně, osolíme je, opepříme a vmícháme nasekanou petrželku.
  • 3
    Na zapékací mísu vymazanou máslem rozestřeme polovinu bramborové kaše, na ní dáme vrstvu dušených hub s cibulí a zakryjeme zbylou kaší. Povrch urovnáme, potřeme rozpuštěným máslem a v horké troubě 20-25 minut zapékáme
  • 4
    Nákyp podáváme horký, porce mohou být zality zakysanou smetanou.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.