Recept

Běloruský bramborový nákyp

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 70 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 50 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (17%)
ID receptu: 57159

Ingredience

1 kg Brambory
3 ks Cibule
400 g Houby čerstvé
250 ml Mléko polotučné
0,5 kávová lžička Muškátový květ
200 g Máslo čerstvé
0,5 kávová lžička Pepř černý mletý
2 polévková lžíce Petržel - nať
3 kávová lžička Sůl
2 ks Vejce slepičí
1500 ml Voda pitná
200 ml Zakysaná smetana

Nutriční hodnoty jedné porce

38% Kalorie 752 kcal
Kilojoule 3 147kJ
13% Sacharidy 49 g
75% Tuky 56 g
36% Sodík 723 mg
35% Bílkoviny 20 g

Běloruský bramborový nákyp postup přípravy receptu:

1

Brambory oloupeme, rozkrájíme na půlky, v hrnci je zalijeme vařící osolenou vodou a doměkka je vaříme 20-25 minut. Uvařené ještě horké brambory rozmačkáme a přidáme do nich horké mléko, 50 g rozpuštěného másla, vejce a sůl, muškátový květ a kaši vařečkou dobře promícháme.

2

Mezitím na 30 g másla zpěníme cibuli a na ní podusíme čerstvé houby. Hotové houby odstavíme z ohně, osolíme je, opepříme a vmícháme nasekanou petrželku.

3

Na zapékací mísu vymazanou máslem rozestřeme polovinu bramborové kaše, na ní dáme vrstvu dušených hub s cibulí a zakryjeme zbylou kaší. Povrch urovnáme, potřeme rozpuštěným máslem a v horké troubě 20-25 minut zapékáme

4

Nákyp podáváme horký, porce mohou být zality zakysanou smetanou.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept