Recept

Moldavská zapékaná rajčata

  • Moldavsko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 40 minut
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 30 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (17%)
ID receptu: 57163

Ingredience

600 g Brambory vařené
125 ml Mléko polotučné
3 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká
100 g Máslo čerstvé
1 kávová lžička Paprika mletá sladká
0,5 kávová lžička Pepř černý mletý
8 ks Rajčata
200 ml Smetana 33% (šlehačka)
100 g Sýr smetanový tavený 45%
2 kávová lžička Sůl
1 ks Vaječný žloutek slepičí
100 ml Vývar zeleninový
1 kávová lžička Pažitka

Nutriční hodnoty jedné porce

32% Kalorie 623 kcal
Kilojoule 2 605kJ
12% Sacharidy 43 g
61% Tuky 46 g
44% Sodík 878 mg
22% Bílkoviny 12 g

Moldavská zapékaná rajčata postup přípravy receptu:

1

Nejdříve připravíme sýrovou omáčku. V kastrolku ve 125 ml horkého mléka rozpustíme tučný tavený sýr nakrájený na kostky. Pak připravíme ze 40 g másla a 3 lžic hladké mouky světlou jíšku. Zředíme ji vlažným zeleninovým vývarem nebo vodou, rozšleháme se šlehačkou, přilijeme rozpuštěný sýr, osolíme, okořeníme sladkou paprikou a krátce povaříme. Potom stáhneme z ohně a zjemníme žloutkem.

2

Větší rajčata omyjeme, rozpůlíme, na řezu osolíme a opepříme a naskládáme je řezem navrch do máslem vymazané zapékací misky. Vše zalijeme připravenou sýrovou omáčkou, pokapeme máslem a vložíme do horké trouby, kde rajčata 15-20 minut zapékáme.

3

Podáváme s vařenými bramborami a ozdobíme sekanou pažitkou.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept