Zapékané fazole se zelím po ruském způsobu
50 min.
Ingredience
- 600gramůZelí hlávkové bílé
 - 250mililitrůVoda pitná
 - 2lžičkySůl
 - 3lžíceSádlo škvařené
 - 0,5lžičkaPepř černý mletý
 - 600gramůFazole vařené
 - 1lžíceCukr krupice
 - 200mililitrůRajčatová šťáva
 - 40gramůGouda
 - 20gramůStrouhanka
 - 2lžíceKopr čerstvý
 
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
399 kcal
Bílkoviny
20 g
Tuky
12 g
Sacharidy
55 g
Vláknina
14 g
Cukr
11 g
Postup přípravy
- 1Nejprve udusíme zelí. Očištěné hlávkové zelí zbavené košťálu nakrájíme na nudličky, dáme do kastrolu, podlijeme slanou vodou a 15 minut bez pokličky dusíme, pak ho scedíme, v misce promícháme se lžící sádla a opepříme.
 - 2Mezitím vymažeme sádlem čtyři zapékací misky, do nich rozdělíme vařené fazole, které zalijeme přisolenou a přislazenou rajskou šťávou.
 - 3Hotové zelí svrchu rozložíme na fazole v miskách, povrch uhladíme, posypeme strouhaným sýrem smíchaným se strouhankou a pokapeme rozpuštěným sádlem.
 - 4Vložíme do středně vyhřáté trouby a zapékáme asi 10 minut.
 - 5Fazole podáváme v miskách, ve kterých jsme je zapékali posypané sekaným koprem.
 
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.