Recept

Kyjevské karbanátky se zadělávaným květákem

  • Ukrajina
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 80 minut
Doba přípravy: 35 minut
Doba vaření: 45 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (17%)
ID receptu: 57171

Ingredience

1 kávová lžička Cukr krupice
2 polévková lžíce Kopr čerstvý
600 g Květák
125 ml Mléko polotučné
30 g Mouka pšeničná hladká
100 g Máslo čerstvé
5 polévková lžíce Olej rostlinný
2 polévková lžíce Petržel - nať
1 kg Slepice
3 polévková lžíce Strouhanka
3 kávová lžička Sůl
1 ks Vaječný žloutek slepičí
2 l Voda pitná
150 ml Zakysaná smetana
2 ks Žemle tuková

Nutriční hodnoty jedné porce

44% Kalorie 867 kcal
Kilojoule 3 628kJ
10% Sacharidy 36 g
66% Tuky 49 g
45% Sodík 897 mg
121% Bílkoviny 68 g

Kyjevské karbanátky se zadělávaným květákem postup přípravy receptu:

1

Očištěnou slepici vykostíme, maso nakrájíme a umeleme. Do vlažného mléka namočíme nakrájené žemle, po 5 minutách je mírně vymačkáme, přidáme k mletému masu a ještě jednou spolu umeleme.

2

K masu se žemlí přilijeme 60 g rozpuštěného másla, přidáme sekanou petrželku, osolíme a dobře promícháme. Je-li směs příliš řídká, zahustíme ji trochou strouhanky. Masovou směs v misce zakryjeme a asi na 45 minut dáme do lednice odležet.

3

Mezitím připravíme zadělávaný květák. Očištěný a omytý malý květák povaříme odkrytý 20 minut ve slané vodě, scedíme a rozdělíme na růžičky.

4

V kastrolu si ze 40 g másla a 30 g hladké bílé mouky připravíme světlou jíšku, podlijeme ji teplým vývarem z květáku, osolíme, přidáme lžičku cukru, nasekaný kopr a asi 10 minut povaříme. Těsně před koncem vaření zjemníme omáčku žloutkem, rozmíchaným ve 150 ml zakysané smetany. Do omáčky vložíme připravený květák, necháme přejít var a odstavíme.

5

Masovou směs vyndáme z lednice a utvoříme z ní nevelké podlouhlé karbanátky, které obalíme ve strouhance. Osmažíme je po obou stranách v rozpáleném oleji dorůžova.

6

Karbanátky podáváme dohromady se zadělávaným květákem.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept