Kachní drůbky po arménsku
75 min.
Ingredience
- 800gramůKachní drůbky
 - 1lžičkaSůl
 - 2litryVoda pitná
 - 1kusCibule
 - 1kusMrkev kořen
 - 1kusPetržel kořen
 - 50gramůCeler bulvový
 - 0,5lžičkaZázvor mletý
 - 0,5lžičkaPepř černý mletý
 - 2kusyHřebíček
 - 0,5lžičkaMuškátový květ
 - 40gramůMáslo čerstvé
 - 35gramůMouka pšeničná hladká
 - 50gramůHrozinky
 - 100gramůŠvestky sušené
 - 600gramůRýže dušená
 
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
692 kcal
Bílkoviny
46 g
Tuky
98 g
Sacharidy
71 g
Vláknina
7 g
Cukr
11 g
Postup přípravy
- 1Dvoje dobře očištěné a opláchnuté kachní drůbky uvaříme v osolené vodě s cibulí, kořenovou zeleninou, zázvorem, pepřem, hřebíčkem a muškátem. Měkké drůbky přecedíme, maso z drůbků obereme, pokrájíme a v misce zalijeme trochou horkého vývaru, aby nezčernalo.
 - 2Z másla a mouky připravíme světlou jíšku, postupně ji podléváme vlažným vývarem z drůbků a za občasného míchání povaříme 15-20 minut.
 - 3Mezitím omyjeme hrozinky a sušené švestky, doměkka je povaříme, pak švestky vypeckujeme a spolu s hrozinkami je nadrobno pokrájíme.
 - 4Do připravené zahoustlé omáčky vložíme obrané maso z drůbků, pokrájené švestky a hrozinky, vše společně povaříme a podle chuti přisolíme a přikořeníme.
 - 5Arménské drůbky přelité omáčkou podáváme s dušenou rýží.
 
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.