Recept

Kachní drůbky po arménsku

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 75 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 60 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (17%)
ID receptu: 57172

Ingredience

50 g Celer bulvový
1 ks Cibule
50 g Hrozinky
2 ks Hřebíček
800 g Kachní drůbky
35 g Mouka pšeničná hladká
1 ks Mrkev kořen
0,5 kávová lžička Muškátový květ
40 g Máslo čerstvé
0,5 kávová lžička Pepř černý mletý
1 ks Petržel kořen
600 g Rýže dušená
1 kávová lžička Sůl
2 l Voda pitná
0,5 kávová lžička Zázvor mletý
100 g Švestky sušené

Nutriční hodnoty jedné porce

35% Kalorie 692 kcal
Kilojoule 2 895kJ
20% Sacharidy 71 g
246% Tuky 185 g
21% Sodík 415 mg
81% Bílkoviny 46 g

Kachní drůbky po arménsku postup přípravy receptu:

1

Dvoje dobře očištěné a opláchnuté kachní drůbky uvaříme v osolené vodě s cibulí, kořenovou zeleninou, zázvorem, pepřem, hřebíčkem a muškátem. Měkké drůbky přecedíme, maso z drůbků obereme, pokrájíme a v misce zalijeme trochou horkého vývaru, aby nezčernalo.

2

Z másla a mouky připravíme světlou jíšku, postupně ji podléváme vlažným vývarem z drůbků a za občasného míchání povaříme 15-20 minut.

3

Mezitím omyjeme hrozinky a sušené švestky, doměkka je povaříme, pak švestky vypeckujeme a spolu s hrozinkami je nadrobno pokrájíme.

4

Do připravené zahoustlé omáčky vložíme obrané maso z drůbků, pokrájené švestky a hrozinky, vše společně povaříme a podle chuti přisolíme a přikořeníme.

5

Arménské drůbky přelité omáčkou podáváme s dušenou rýží.

Poznámka

Jako alternativní přílohu k drůbkům můžeme podat pohankovou kaši. Stejným způsobem se připravují i husí drůbky.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept