Recept

Slepice v brusinkové omáčce po azerbájdžánsku

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 145 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 130 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (17%)
ID receptu: 57173

Ingredience

100 g Brusinky
1 polévková lžíce Cukr krupice
50 g Hrozinky
600 g Rýže dušená
0,5 ks Slepice
1 kávová lžička Solamyl
1 kávová lžička Sůl
2 l Voda pitná
100 ml Víno červené

Nutriční hodnoty jedné porce

35% Kalorie 698 kcal
Kilojoule 2 920kJ
13% Sacharidy 48 g
128% Tuky 96 g
19% Sodík 390 mg
112% Bílkoviny 63 g

Slepice v brusinkové omáčce po azerbájdžánsku postup přípravy receptu:

1

Očištěnou opranou půlku větší slepice uvaříme v osolené vodě doměkka, to trvá asi 1,5-2 hodiny. Vývar slijeme a přecedíme, maso rozdělíme na úhledné díly.

2

Potom do hrnce dáme oprané hrozinky a lehce podrcené brusinky, zalijeme horkým přecezeným vývarem tak, aby byly potopeny, přidáme cukr a zakryté poklicí vaříme 10 minut.

3

Po pěti minutách vaření vlijeme do omáčky lžičku škrobu, rozmíchaného v červeném víně.

4

Porce vařené slepice urovnáme na talíře, přelijeme omáčkou a podáváme s dušenou rýží.

Poznámka

Místo čerstvých brusinek můžeme použít brusinky zavařené, nebo vyčištěné nasekané čerstvé šípky.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept