Recept

Dušená kachna po moldavsku

  • Moldavsko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 80 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 60 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (17%)
ID receptu: 57174

Ingredience

1 ks Bobkový list
600 g Brambory vařené
3 ks Cibule
1 polévková lžíce Cukr krupice
1 ks Kachna domácí
2 polévková lžíce Kachní sádlo
1 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká
8 ks Pepř černý celý
2 polévková lžíce Protlak rajčatový
2 kávová lžička Sůl
100 ml Víno červené
200 ml Vývar drůbeží
2 stroužek Česnek

Nutriční hodnoty jedné porce

16% Kalorie 321 kcal
Kilojoule 1 344kJ
13% Sacharidy 46 g
9% Tuky 7 g
46% Sodík 910 mg
8% Bílkoviny 5 g

Dušená kachna po moldavsku postup přípravy receptu:

1

Očištěnou kachnu rozstříháme na čtvrtky, osolíme je a ve velkém kastrole na kachním sádle na všech stranách rychle opečeme. Porce pak vyjmeme a na sádle dozlatova opečeme na plátky nakrájenou cibuli. Cibuli zaprášíme moukou, tu osmahmeme, zalijeme horkým drůbežím vývarem, prošleháme, pak přidáme rajčatový protlak, prolisovaný česnek, celý pepř, bobkový list, sůl a cukr, zamícháme a uvedeme do varu.

2

Pak přidáme opečené porce kachny, přikryjeme a pod pokličkou dusíme doměkka, asi 45-50 minut. Asi 20 minut před dohotovením přilijeme do šťávy červené víno. Hotovou kachnu z kastrolu vyjmeme a ze šťávy vybereme koření.

3

Moldavskou kachnu podáváme s vařenými bramborami, porce přelijeme omáčkou.

Poznámka

Jako příloha se hodí také dušená rýže.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept