Moskevská sekaná - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 60 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Moskevská sekaná
Celkový čas: | 60 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 40 minut |
Autor: | beranova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (18%) |
ID receptu: | 57177 |
Kategorie: | Sekaná |
Ingredience
700 g | Brambory |
400 g | Červená řepa sterilovaná |
100 g | Gouda |
100 g | Hrášek v slaném nálevu - sterilovaný |
250 g | Husí prsa |
100 g | Játra vepřová |
200 g | Kachní prsa |
300 g | Kuřecí prsa |
100 g | Máslo čerstvé |
150 ml | Mléko polotučné |
2 polévková lžíce | Petržel - nať |
150 g | Slanina vepřová |
50 ml | Smetana 33% (šlehačka) |
1 polévková lžíce | Solamyl |
3 kávová lžička | Sůl |
4 ks | Vejce slepičí |
2,5 l | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 34g |
---|---|
Cholesterol | 384,1mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 13g |
Vitamín A | 18,0mg |
Vitamín B6 | 1,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 28,5mg |
Vitamín E | 0,7mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 33,2mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Brambory, Červená řepa sterilovaná, Hrášek v slaném nálevu - sterilovaný, Játra vepřová, Slanina vepřová, Sůl, Vejce slepičí, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Gouda, Husí prsa, Kachní prsa, Kuřecí prsa, Máslo čerstvé, Mléko polotučné, Petržel - nať, Smetana 33% (šlehačka), Solamyl mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Moskevská sekaná postup přípravy receptu:
1 | Kuřecí, kachní a husí prsa najemno umeleme, nastrouháme tvrdý sýr a na kostičky nakrájíme slaninu a vepřová játra. |
2 | V míse všechny připravené suroviny smícháme, přidáme šlehačku, procezený sterilovaný hrášek, žloutky, sekanou petrželku, škrob a sůl, důkladně zpracujeme a nakonec vmícháme sníh z bílků. |
3 | Z masové směsi připravíme dvě malé šišky a dáme je péci na hlubší plech do trouby. Pečeme dočervena asi 40 minut a během pečení šišky občas potíráme rozehřátým máslem. |
4 | Mezitím připravíme bramborovou kaši. Brambory oloupeme, opláchneme, větší překrájíme, dáme do hrnce, zalijeme vařící osolenou vodou a vaříme je 20-25 minut doměkka. Uvařené brambory scedíme a necháme vypářit. Ještě horké brambory prolisujeme, přidáme 50 g másla a sůl a vařečkou promícháme. Pak přilijeme vařící mléko a ručním šlehačem našleháme hladkou kaši. |
5 | Upečenou sekanou nakrájíme a servírujeme ji s bramborovou kaší a nakládanou červenou řepou. |