Recept

Požárské drůbeží karbanátky s dušeným hráškem

  • Rusko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 45 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 30 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (17%)
ID receptu: 57178

Ingredience

1 polévková lžíce Cukr krupice
750 g Drůbeží maso
400 g Hrášek v slaném nálevu - sterilovaný
2 polévková lžíce Kopr čerstvý
125 ml Mléko polotučné
1 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká
0,5 kávová lžička Muškátový květ
120 g Máslo čerstvé
100 ml Smetana 33% (šlehačka)
2 kávová lžička Sůl
2 ks Vaječný žloutek slepičí
3 polévková lžíce Zakysaná smetana
2 ks Žemle tuková

Nutriční hodnoty jedné porce

42% Kalorie 825 kcal
Kilojoule 3 452kJ
9% Sacharidy 33 g
70% Tuky 52 g
33% Sodík 651 mg
83% Bílkoviny 47 g

Požárské drůbeží karbanátky s dušeným hráškem postup přípravy receptu:

1

Žemle nakrájíme na kusy a namočíme je do vlažného mléka. Syrové drůbeží, nejlépe kuřecí maso spolu s vymačkanými žemlemi umeleme na masovém strojku.

2

V míse pak k mletému masu přidáme sůl, žloutky, muškát a smetanu a dobře promícháme. Ze směsi utvoříme malé karbanátky, které na másle po obou stranách dorůžova opečeme.

3

Opečené karbanátky uložíme do tepla a připravíme dušený hrášek. Do kastrolu se 40 g rozehřátého másla vsypeme scezený sterilovaný hrášek a necháme dusit. Asi po 3 minutách ho lehce zaprášíme moukou, osolíme, osladíme, trochu osmahneme, zalijeme 3 lžícemi zakysané smetany, uvedeme do varu a sejmeme z ohně.

4

Na nahřáté talíře dáme dušený hrášek, na něj doprostřed karbanátky a pokrm posypeme sekaným koprem.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept