Slepice s dušenými kroupami - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 170 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Slepice s dušenými kroupami
Slepice s dušenými kroupami
Celkový čas: | 170 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 150 minut |
Autor: | beranova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (18%) |
ID receptu: | 57181 |
Kategorie: | Hlavní chod |
Ingredience
500 g | Cibule |
500 g | Kroupy ječné |
3 polévková lžíce | Máslo čerstvé |
100 ml | Olej rostlinný |
0,5 kávová lžička | Pepř černý mletý |
30 g | Skořice mletá |
2,5 kg | Slepice |
2 kávová lžička | Sůl |
2 l | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 9g |
---|---|
Cholesterol | 240,3mg |
Draslík | 711,4mg |
Vláknina | 19g |
Vitamín A | 299,8mg |
Vitamín B6 | 1,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 8,8mg |
Vitamín E | 1,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 11,3mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Olej rostlinný, Skořice mletá, Slepice, Sůl, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Kroupy ječné, Máslo čerstvé, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Slepice s dušenými kroupami postup přípravy receptu:
1 | Slepici rozsekneme na čtvrtky a uvaříme ji doměkka ve slané vodě. Vývar přes cedník slijeme, slepici vykostíme a maso nakrájíme na malé kousky. |
2 | Do kastrolu vlijeme 500 ml horkého slepičího vývaru, přidáme předem namočené scezené kroupy a slepičí maso, osolíme, opepříme a promícháme. |
3 | Kastrol přikrytý poklicí vložíme do trouby a dusíme asi 30 minut. |
4 | K hotovému pokrmu podáváme zvlášť máslo se skořicí a na oleji osmaženou drobně nakrájenou cibuli. |