Recept

Finský domácí pečený sýr z vajec, mléka a smetany

  • Finsko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 105 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 90 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (52%)
ID receptu: 57190

Ingredience

1 kávová lžička Cukr krupice
6 l Mléko plnotučné
2 kávová lžička Máslo čerstvé
1 l Smetana 33% (šlehačka)
0,5 polévková lžíce Sůl
8 ks Vejce slepičí

Nutriční hodnoty jedné porce

49% Kalorie 976 kcal
Kilojoule 4 082kJ
11% Sacharidy 41 g
101% Tuky 76 g
10% Sodík 202 mg
59% Bílkoviny 33 g

Finský domácí pečený sýr z vajec, mléka a smetany postup přípravy receptu:

1

Ve velkém hrnci si postupně ohřejeme 6 litrů mléka a dáme ho do velké nádoby. Ve velké míse si rozšleháme vejce ve smetaně, zalijeme je teplým mlékem, mísu zakryjeme čistou utěrkou a necháme v teplé místnosti 1-3 dny zkysnout.

2

Když se nám syrovátka zcela oddělí, scedíme přes síto vzniklý tvaroh a necháme ho okapat. Tvaroh dáme do mísy, přidáme sůl, cukr a vyšleháme na hladkou směs.

3

Pekáček si vytřeme máslem a formu naplníme vyšlehanou směsí, povrch uhladíme a dáme do předehřáté trouby na 160°C-170°C péct. Pečeme přibližně 1-1,5 hodiny.

4

Upečený sýr necháme vychladnout, poté nakrájíme porce a podáváme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept