Finský domácí pečený sýr z vajec, mléka a smetany

105 min.
Finsko

Ingredience

Počet porcí:
8

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
976 kcal
Bílkoviny
33 g
Tuky
76 g
Sacharidy
41 g
Cukr
1 g
Vápník
870 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Ve velkém hrnci si postupně ohřejeme 6 litrů mléka a dáme ho do velké nádoby. Ve velké míse si rozšleháme vejce ve smetaně, zalijeme je teplým mlékem, mísu zakryjeme čistou utěrkou a necháme v teplé místnosti 1-3 dny zkysnout.
  • 2
    Když se nám syrovátka zcela oddělí, scedíme přes síto vzniklý tvaroh a necháme ho okapat. Tvaroh dáme do mísy, přidáme sůl, cukr a vyšleháme na hladkou směs.
  • 3
    Pekáček si vytřeme máslem a formu naplníme vyšlehanou směsí, povrch uhladíme a dáme do předehřáté trouby na 160°C-170°C péct. Pečeme přibližně 1-1,5 hodiny.
  • 4
    Upečený sýr necháme vychladnout, poté nakrájíme porce a podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.