Finský domácí pečený sýr z vajec, mléka a smetany - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 105 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Finský domácí pečený sýr z vajec, mléka a smetany
Celkový čas: | 105 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 90 minut |
Autor: | xenia1 |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (55%) |
ID receptu: | 57190 |
Kategorie: | Studené předkrmy |
Ingredience
1 kávová lžička | Cukr krupice |
2 kávová lžička | Máslo čerstvé |
6 l | Mléko plnotučné |
1 l | Smetana 33% (šlehačka) |
0,5 polévková lžíce | Sůl |
8 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 1g |
---|---|
Cholesterol | 461,1mg |
Draslík | 77,8mg |
Vláknina | 0,0mg |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,0mg |
Vitamín E | 0,6mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 5g |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cukr krupice, Sůl, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Mléko plnotučné, Smetana 33% (šlehačka) mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.

Finský domácí pečený sýr z vajec, mléka a smetany postup přípravy receptu:
1 | Ve velkém hrnci si postupně ohřejeme 6 litrů mléka a dáme ho do velké nádoby. Ve velké míse si rozšleháme vejce ve smetaně, zalijeme je teplým mlékem, mísu zakryjeme čistou utěrkou a necháme v teplé místnosti 1-3 dny zkysnout. |
2 | Když se nám syrovátka zcela oddělí, scedíme přes síto vzniklý tvaroh a necháme ho okapat. Tvaroh dáme do mísy, přidáme sůl, cukr a vyšleháme na hladkou směs. |
3 | Pekáček si vytřeme máslem a formu naplníme vyšlehanou směsí, povrch uhladíme a dáme do předehřáté trouby na 160°C-170°C péct. Pečeme přibližně 1-1,5 hodiny. |
4 | Upečený sýr necháme vychladnout, poté nakrájíme porce a podáváme. |