Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 26 minut
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 16 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (87%)
ID receptu: 57195
Kategorie: Rýže

Ingredience

2 ks Bobkový list
1 stroužek Česnek
2 ks Chilli paprička sušená
1 ks Cibule
1 polévková lžíce Olej rostlinný
0,3 kávová lžička Pepř černý mletý
1 polévková lžíce Petržel - nať
250 g Rýže dlouhozrnná
1 špetka Šafrán
0,5 kávová lžička Sůl
700 ml Vývar rybí
250 g Krevety tygří

Nutriční hodnoty jedné porce

19% Kalorie 378 kcal
Kilojoule 1 582kJ
18% Sacharidy 65 g
6% Tuky 4 g
33% Sodík 669 mg
37% Bílkoviny 21 g

Krevetový pilaf postup přípravy receptu:

1

Cibuli nakrájíme na kolečka, česnek rozdrtíme, chilli papričky rozdrtíme, petrželovou nať nasekáme nadrobno.

2

Na tuku osmažíme cibuli, česnek a chilli papričky. Poté vmícháme rýži, zhruba 1 minutu za stálého míchání smažíme a poté zalijeme horkým vývarem.

3

Přidáme sůl, pepř, bobkový list, šafrán a krevety. Na mírném plameni dusíme pod poklicí zhruba 10 minut. Poté stáhneme z plamene a necháme ještě asi 5 minut dojít.

4

Pilaf podáváme posypaný petrželovou natí.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept