Krevetový pilaf - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 26 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Krevetový pilaf
Krevetový pilaf
Celkový čas: | 26 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 16 minut |
Autor: | brazda |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (87%) |
ID receptu: | 57195 |
Kategorie: | Rýže |
Ingredience
2 ks | Bobkový list |
1 stroužek | Česnek |
2 ks | Chilli paprička sušená |
1 ks | Cibule |
1 polévková lžíce | Olej rostlinný |
0,3 kávová lžička | Pepř černý mletý |
1 polévková lžíce | Petržel - nať |
250 g | Rýže dlouhozrnná |
1 špetka | Šafrán |
0,5 kávová lžička | Sůl |
700 ml | Vývar rybí |
250 g | Krevety tygří |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 14g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 483,0mg |
Vláknina | 10g |
Vitamín A | 4g |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 8,9mg |
Vitamín E | 0,9mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,5mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bobkový list, Česnek, Chilli paprička sušená, Cibule, Olej rostlinný, Sůl, Vývar rybí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Pepř černý mletý, Petržel - nať, Rýže dlouhozrnná, Šafrán, Krevety tygří mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.

Krevetový pilaf postup přípravy receptu:
1 | Cibuli nakrájíme na kolečka, česnek rozdrtíme, chilli papričky rozdrtíme, petrželovou nať nasekáme nadrobno. |
2 | Na tuku osmažíme cibuli, česnek a chilli papričky. Poté vmícháme rýži, zhruba 1 minutu za stálého míchání smažíme a poté zalijeme horkým vývarem. |
3 | Přidáme sůl, pepř, bobkový list, šafrán a krevety. Na mírném plameni dusíme pod poklicí zhruba 10 minut. Poté stáhneme z plamene a necháme ještě asi 5 minut dojít. |
4 | Pilaf podáváme posypaný petrželovou natí. |