Recept

Pečený fenykl se sušenými rajčaty

  • Itálie
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 60 minut
Doba přípravy: 40 minut
Doba vaření: 20 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (88%)
ID receptu: 57198

Ingredience

Příprava
2 polévková lžíce Olej olivový
Zelenina
2 polévková lžíce Celer - nať
2 ks Fenykl sladký - hlíza
2 kávová lžička Oregano sušené
200 ml Pyré rajčatové
100 g Rajčata sušená sterilovaná
50 g Sýr Parmezán
1 l Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

8% Kalorie 159 kcal
Kilojoule 664kJ
3% Sacharidy 11 g
14% Tuky 10 g
14% Sodík 288 mg
13% Bílkoviny 7 g

Pečený fenykl se sušenými rajčaty postup přípravy receptu:

1

Příprava: Zapékací mísu vytřeme 2 lžícemi olivového oleje, troubu připravíme k předehřátí na 190°C.

2

Zelenina: Fenykl kuchyňsky očistíme a rozčtvrtíme. Celerovou nať propláchneme pod tekoucí vodou, necháme na sítku okapat a nasekáme nadrobno. Rajčatvé pyré ochutíme sušeným oregánem. Nakrájenou zeleninu vložíme do vroucí vody a vaříme doměkka asi 10 minut. Měkkou vařenou zeleninu vybereme z hrnce děrovanou lopatkou a necháme ji chvilku rozloženou na ubrousku, abychom z ní vysáli vodu.

3

Potom okapané kousky zeleniny vyrovnáme do zapékací nádoby, kterou jsme vytřeli tukem. Na vařený fenykl s celerem rozložíme sušená rajčata, rozetřeme ochucené rajčatové pyré a vše zasypeme strouhaným parmezánem.

4

Pečeme v předehřáté troubě asi 20 minut. Tento pokrm můžeme servírovat horký, ihned po upečení, nebo studený, jako přílohu nebo jako předkrm.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept