Recept

Rajčata zapečená s těstovinami

  • Itálie
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 80 minut
Doba přípravy: 50 minut
Doba vaření: 30 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (88%)
ID receptu: 57225

Ingredience

Příprava
2 polévková lžíce Olej olivový
Postup
2 polévková lžíce Bazalka
5 polévková lžíce Olej olivový
8 ks Olivy černé
0,2 kávová lžička Pepř černý mletý
1 polévková lžíce Petržel - nať
8 ks Rajčata
60 g Sýr Parmezán
0,2 kávová lžička Sůl
125 g Těstoviny konzumní
Servírování
4 kávová lžička Bazalka

Nutriční hodnoty jedné porce

15% Kalorie 287 kcal
Kilojoule 1 202kJ
7% Sacharidy 24 g
27% Tuky 20 g
70% Sodík 1 g
11% Bílkoviny 6 g

Rajčata zapečená s těstovinami postup přípravy receptu:

1

Příprava: v hlubším plechu na pečení nebo ve větší zapékací míse rozetřeme dvě lžíce olivového oleje, troubu připravíme k předehřátí na 190°C.

2

Postup: z osmi velkých a pevných rajčat seřízneme vršky i se zbytkem stopky tak, abychom rajata mohli naplnit a i s náplní uzavřít, vydlabaná rajčata postavíme na utěrku (nejlépe papírovou) dnem vzhůru, aby z nich vykapala šťáva.

3

Vydlabanou dužinu se semeny necháme lehce oschnout. Ve vroucí vodě, kterou jsme ochutili solí a lžící olivového oleje, uvaříme těstoviny do měkka (těstoviny Ditalini vaříme 10 minut). Uvařené těstoviny zcedíme, necháme na sítku okapat a vychladnout. Sýr Parmezán nastrouháme, olivy vypeckujeme a pokrájíme je nadrobno. Do vychlazených těstovin vmícháme oschlou rajčatovou dužinu, nastrouhaný sýr, nasekanou bazalku, petrželku, směs ochutíme solí, pepřem a čtyřmi lžícemi olivového oleje. Touto náplní vyplníme okapáním vysušená rajčata a přiklopíme odříznutými vršky.

4

Rajčata i s náplní vyrovnáme do připravené pečicí nádoby, pečeme ve vyhřáté troubě asi 20 minut.

5

Servírování: upečená rajčata necháme vychladnout, servírujeme je posypaná sekanou bazalkou jako pohoštění nebo jako vydatnou svačinu dětem i dospělým.

Poznámka

Servírujeme vychladlé.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept