Maďarské řezy - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 75 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Maďarské řezy
Celkový čas: | 75 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 55 minut |
Autor: | vassova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (35%) |
ID receptu: | 57228 |
Kategorie: | Studené předkrmy |
Ingredience
60 ml | Brandy |
100 g | Cukr moučkový |
20 g | Cukr vanilka |
13 g | Kypřicí prášek do pečiva |
130 g | Máslo čerstvé |
130 g | Mouka polohrubá |
130 g | Ořechy vlašské |
2 ks | Vejce slepičí |
Na vymazání plechu | |
---|---|
60 g | Máslo čerstvé |
50 g | Mouka pšeničná hrubá |
Na pyré | |
120 g | Cukr krupice |
600 g | Kaštany jedlé |
2,5 dl | Mléko polotučné |
1 ks | Vanilkový lusk |
Na ozdobení | |
50 g | Cukr krupice |
20 g | Cukr vanilka |
80 g | Mandle plátky |
100 g | Poleva čokoládová |
300 g | Smetana 33% (šlehačka) |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 39g |
---|---|
Cholesterol | 50,2mg |
Draslík | 264,3mg |
Vláknina | 2g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 12,1mg |
Vitamín E | 0,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 8,2mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cukr moučkový, Kypřicí prášek do pečiva, Ořechy vlašské, Vejce slepičí, Cukr krupice, Kaštany jedlé, Cukr krupice, Poleva čokoládová mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Cukr vanilka, Máslo čerstvé, Mouka polohrubá, Máslo čerstvé, Mouka pšeničná hrubá, Mléko polotučné, Vanilkový lusk, Cukr vanilka, Mandle plátky, Smetana 33% (šlehačka) mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Suroviny Brandy nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.

Maďarské řezy postup přípravy receptu:
1 | Máslo necháme změknout při pokojové teplotě. Nakrájíme ho do misky, přisypeme moučkový i vanilkovým cukr, utřeme do pěny. Za stálého míchání přidáváme vejce, smíchanou prosátou mouku s kypřícím práškem a pomletými ořechy. Vše zlehka promícháme, nakonec vmícháme brandy. Pekáček vymažeme máslem, vysypeme hrubou moukou, vlijeme do něj připravené těsto a vložíme do předehřáté trouby. |
2 | Pečeme při 175 stupních cca 35 - 40 minut. Upečený korpus necháme mírně vychladnout v pekáči, poté ho vyklopíme a necháme vychladnout úplně. |
3 | Ostrým nožem naříznuté kaštany rozložíme na suchý plech, vložíme do trouby a pečeme 15 minut. Po vytažení z trouby je ještě teplé oloupeme. Do kastrůlku vlijeme mléko, vložíme vanilkový lusk, cukr, nakonec přidáme teplé kaštany. Povaříme do změknutí kaštanů (přibližně 15 minut). Stáhneme z ohně, vyndáme vanilkový lusk a ještě teplou hmotu rozmixujeme na hladké pyré, poté jí potřeme povrch korpusu. |
4 | Smetanu vyšleháme s vanilkovým a krupicovým cukrem na tuhou šlehačku, kterou rozetřeme na kaštanové pyré. Nakonec posypeme mandlovými lupínky a krájíme na úhledné řezy. |
5 | Podle porcí řezy rozdělíme na jednotlivé dezertní talířky. Každou porci ozdobíme čokoládovou polevou. |
Poznámka
Servírujeme studené. Řezy udržujeme v lednici, podáváme jako moučník.