Maďarské řezy

75 min.
Maďarsko

Ingredience

Počet porcí:
20

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
336 kcal
Bílkoviny
5 g
Tuky
18 g
Sacharidy
38 g
Vláknina
795 mg
Cukr
13 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Máslo necháme změknout při pokojové teplotě. Nakrájíme ho do misky, přisypeme moučkový i vanilkovým cukr, utřeme do pěny. Za stálého míchání přidáváme vejce, smíchanou prosátou mouku s kypřícím práškem a pomletými ořechy. Vše zlehka promícháme, nakonec vmícháme brandy. Pekáček vymažeme máslem, vysypeme hrubou moukou, vlijeme do něj připravené těsto a vložíme do předehřáté trouby.
  • 2
    Pečeme při 175 stupních cca 35 - 40 minut. Upečený korpus necháme mírně vychladnout v pekáči, poté ho vyklopíme a necháme vychladnout úplně.
  • 3
    Ostrým nožem naříznuté kaštany rozložíme na suchý plech, vložíme do trouby a pečeme 15 minut. Po vytažení z trouby je ještě teplé oloupeme. Do kastrůlku vlijeme mléko, vložíme vanilkový lusk, cukr, nakonec přidáme teplé kaštany. Povaříme do změknutí kaštanů (přibližně 15 minut). Stáhneme z ohně, vyndáme vanilkový lusk a ještě teplou hmotu rozmixujeme na hladké pyré, poté jí potřeme povrch korpusu.
  • 4
    Smetanu vyšleháme s vanilkovým a krupicovým cukrem na tuhou šlehačku, kterou rozetřeme na kaštanové pyré. Nakonec posypeme mandlovými lupínky a krájíme na úhledné řezy.
  • 5
    Podle porcí řezy rozdělíme na jednotlivé dezertní talířky. Každou porci ozdobíme čokoládovou polevou.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.