Jednoduchý recept

Kremrole s citrónovým sněhem

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 40 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 20 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (33%)
ID receptu: 57255

Ingredience

500 g Listové těsto
1 ks Vejce slepičí
Na sníh
6 ml Citronová šťáva
180 g Cukr krupice
130 g Cukr moučkový
6 ks Vaječný bílek slepičí
Na ozdobení
60 g Cukr moučkový

Nutriční hodnoty jedné porce

24% Kalorie 469 kcal
Kilojoule 1 962kJ
19% Sacharidy 69 g
25% Tuky 19 g
3% Sodík 61 mg
14% Bílkoviny 8 g

Kremrole s citrónovým sněhem postup přípravy receptu:

1

Pláty kupovaného listového těsta rozložíme na pracovní plochu. Rozkrájíme na 16 cm dlouhé a 2 cm široké proužky. Vejce důkladně rozšleháme a potřeme jimi všechny nakrájené proužky těsta. Na každou trubičku namotáme jeden proužek, skládáme je vedle sebe na plech.

2

Vložíme do nahřáté trouby, pečeme 20 minut při 200 stupních. Po upečení necháme mírně vychladnout, poté ještě teplé sundáme.

3

Do misky vložíme bílky, umístíme ji nad horkou vodní lázeň do zpěnění. Poté postupně přisypáváme cukr a šleháme do jeho rozpuštění. Sundáme misku z vodní lázně a vyšleháme na tuhý sníh. Zlehka přimícháme prosátý moučkový cukr, citrónovou šťávu, ještě chvíli šleháme. Poté sníh naplníme do cukrářského sáčku s hladkou trubičkou a plníme kremrole. Nakonec je pocukrujeme moučkovým cukrem.

Ach jo, ještě nikdo nepřidal komentář.

Vyzkoušej recept a napiš jak se ti povedl.
Ostatní uživatele to také zajímá

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept