Jednoduchý recept

Bílá omáčka s kapary a pažitkou

  • Švédsko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 50 minut
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 40 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (15%)
ID receptu: 57256

Ingredience

25 g Cibule
25 ml Citronová šťáva
8 g Cukr krupice
50 g Kapary
80 g Mouka pšeničná hladká T 650
60 g Máslo čerstvé
40 g Pažitka
1 g Pepř bílý
5 g Sůl
200 ml Voda pitná
150 ml Zakysaná smetana

Nutriční hodnoty jedné porce

16% Kalorie 306 kcal
Kilojoule 1 282kJ
7% Sacharidy 25 g
28% Tuky 21 g
26% Sodík 517 mg
12% Bílkoviny 7 g

Bílá omáčka s kapary a pažitkou postup přípravy receptu:

1

V pánvi rozehřejeme máslo, přisypeme mouku, nadrobno pokrájenou cibuli, osmahneme, zalijeme vodou, metlou rozšleháme, osolíme, opepříme mletým bílým pepřem a půl hodiny povaříme, až omáčka ztratí moučnou příchuť. Zakápneme citronovou šťávou, přidáme trochu cukru, přimícháme zakysanou smetanu, kapary a dovaříme. Mimo oheň přimícháme posekanou pažitku.

2

Omáčka je vhodná k pečeným rybám.

Poznámka

Servírujeme teplé.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept