Recept

Pečený uzený bůček v pórku

  • Švédsko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 60 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 45 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (52%)
ID receptu: 57262

Ingredience

220 g Vepřový bok uzený
Dušený pórek
2 polévková lžíce Máslo čerstvé
2 polévková lžíce Olej slunečnicový
500 g Pórek
Omáčka
2 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
2 polévková lžíce Máslo čerstvé
3 špetka Pepř černý mletý
4 dl Smetana 12% (konzumní)
4 polévková lžíce Sýr Čedar
3 špetka Sůl
2 ks Vaječný žloutek slepičí
Na vytření pekáčku
2 polévková lžíce Máslo čerstvé

Nutriční hodnoty jedné porce

34% Kalorie 667 kcal
Kilojoule 2 790kJ
7% Sacharidy 24 g
76% Tuky 57 g
52% Sodík 1 g
31% Bílkoviny 17 g

Pečený uzený bůček v pórku postup přípravy receptu:

1

Očištěný a omytý pór pokrájíme na silnější kolečka. Uzený vařený bůček nakrájíme na plátky silné asi 7-8 mm. Tvrdý sýr nastrouháme.

2

V rendlíku si rozehřejeme máslo, přidáme mouku a usmažíme světlou jíšku. Přilijeme k ní 12% smetanu a pomalu za častého míchání uvaříme omáčku. Ochutíme ji solí a pepřem, odstavíme z plotny a přimícháme sýr a žloutky.

3

V pánvi si rozehřejem olej s máslem, na kterém podusíme pórek. Pekáček vytřeme 2 lžícemi másla, vložíme do něj podušený pórek a přelijeme omáčkou. Po celém povrchu poklademe plátky bůčku. Pečeme v předehřáté troubě na 220°C-240°C přibližně 25-35 minut dozlatova.

4

Pórek s bůčkem podáváme jako hlavní jídlo.

Poznámka

Jako přílohu podáváme vařené nebo šťouchané brambory.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept