Pečený uzený bůček v pórku - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 60 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Pečený uzený bůček v pórku
Celkový čas: | 60 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 45 minut |
Autor: | xenia1 |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (55%) |
ID receptu: | 57262 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
220 g | Vepřový bok uzený |
Dušený pórek | |
---|---|
2 polévková lžíce | Máslo čerstvé |
2 polévková lžíce | Olej slunečnicový |
500 g | Pórek |
Omáčka | |
2 polévková lžíce | Máslo čerstvé |
2 polévková lžíce | Mouka pšeničná hladká T 650 |
3 špetka | Pepř černý mletý |
4 dl | Smetana 12% (konzumní) |
3 špetka | Sůl |
4 polévková lžíce | Sýr Čedar |
2 ks | Vaječný žloutek slepičí |
Na vytření pekáčku | |
2 polévková lžíce | Máslo čerstvé |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 19g |
---|---|
Cholesterol | 299,6mg |
Draslík | 460,0mg |
Vláknina | 5g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,4mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 15,0mg |
Vitamín E | 3,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 136,5mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Olej slunečnicový, Sůl, Sýr Čedar, Vaječný žloutek slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Vepřový bok uzený, Máslo čerstvé, Pórek, Máslo čerstvé, Mouka pšeničná hladká T 650, Pepř černý mletý, Smetana 12% (konzumní), Máslo čerstvé mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.

Pečený uzený bůček v pórku postup přípravy receptu:
1 | Očištěný a omytý pór pokrájíme na silnější kolečka. Uzený vařený bůček nakrájíme na plátky silné asi 7-8 mm. Tvrdý sýr nastrouháme. |
2 | V rendlíku si rozehřejeme máslo, přidáme mouku a usmažíme světlou jíšku. Přilijeme k ní 12% smetanu a pomalu za častého míchání uvaříme omáčku. Ochutíme ji solí a pepřem, odstavíme z plotny a přimícháme sýr a žloutky. |
3 | V pánvi si rozehřejem olej s máslem, na kterém podusíme pórek. Pekáček vytřeme 2 lžícemi másla, vložíme do něj podušený pórek a přelijeme omáčkou. Po celém povrchu poklademe plátky bůčku. Pečeme v předehřáté troubě na 220°C-240°C přibližně 25-35 minut dozlatova. |
4 | Pórek s bůčkem podáváme jako hlavní jídlo. |
Poznámka
Jako přílohu podáváme vařené nebo šťouchané brambory.