Jednoduchý recept

Smažené chobotničky na zázvoru

  • Peru
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 30 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 10 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (18%)
ID receptu: 57267

Ingredience

40 g Chilli paprička
400 g Chobotnice
200 g Cibulka jarní
20 g Cukr třtinový
150 ml Ocet vinný
50 g Olej olivový extra panenský
30 g Olej slunečnicový
200 g Olihně
50 ml Sherry brandy
30 g Zázvor celý
1 stroužek Česnek

Nutriční hodnoty jedné porce

19% Kalorie 367 kcal
Kilojoule 1 536kJ
5% Sacharidy 19 g
26% Tuky 19 g
13% Sodík 264 mg
43% Bílkoviny 24 g

Smažené chobotničky na zázvoru postup přípravy receptu:

1

Chobotničkám odřízneme hlavy se zobákem a chapadla trochu pokrájíme, trubičky olihní rozřízneme, vzniklý plát nařežeme na širší proužky, chapadla s olihněmi vložíme do misky, přilijeme sherry, ocet, panenský olej, přisypeme posekanou chilli papričku, cukr, sůl a promícháme. Misku vložíme do lednice a necháme 8 hodin marinovat.

2

Bílou část jarních cibulek nakrájíme nadrobno, zelenou část posekáme najemno, česnek prolisujeme, zázvor nastrouháme. V pánvi rozehřejeme slunečnicový olej, přiložíme olihně, chobotničky, osmahneme, přidáme bílou cibulku, česnek, zázvor a zvolna smažíme doměkka.

3

Pokrm upravíme na talíře, posypeme zelenou cibulkou a podáváme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept