Vepřová krkovice s fazolkami
60 min.

Ingredience
- 600gramůVepřová krkovička
- 100gramůSlanina vepřová
- 2kusyCibule
- 300gramůPaprika zelená
- 150gramůRajčata
- 250gramůFazolové lusky zelené
- 500mililitrůVoda pitná
- 250mililitrůVývar zeleninový
- 30gramůMouka pšeničná hladká
- 0,25lžičkaPepř černý mletý
- 0,5lžičkaSůl
- 0,25lžičkaKmín mletý
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
607 kcal
Bílkoviny
27 g
Tuky
45 g
Sacharidy
25 g
Vláknina
5 g
Cukr
7 g
Postup přípravy
- 1Maso nakrájíme na plátky, lehce naklepeme, osolíme, opepříme a obalíme v mouce. Cibuli a slaninu nakrájíme nadrobno. Papriky zbavíme semen a nakrájíme na nudličky, rajčata nakrájíme na kostičky. Fazolky očistíme, překrájíme a vložíme vařit do vroucí vody na 5 minut. Poté fazolky scedíme, přelijeme studenou vodou a necháme okapat.
- 2Slaninu vyškvaříme v rendlíku, přidáme maso, které z obou stran smažíme dozlatova spolu s cibulí. K masu přidáme fazolky, kmín, zalijeme vývarem a na mírném plameni dusíme. K téměř měkkému masu přidáme papriky a dusíme. Na závěr vmícháme rajčata a dodusíme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.