Vepřová krkovice s fazolkami - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 60 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Vepřová krkovice s fazolkami
Celkový čas: | 60 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 45 minut |
Autor: | Haas |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (42%) |
ID receptu: | 57304 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
2 ks | Cibule |
250 g | Fazolové lusky zelené |
0,3 kávová lžička | Kmín mletý |
30 g | Mouka pšeničná hladká |
300 g | Paprika zelená |
0,3 kávová lžička | Pepř černý mletý |
150 g | Rajčata |
100 g | Slanina vepřová |
0,5 kávová lžička | Sůl |
600 g | Vepřová krkovička |
500 ml | Voda pitná |
250 ml | Vývar zeleninový |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 19g |
---|---|
Cholesterol | 153,1mg |
Draslík | 562,7mg |
Vláknina | 10g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,5mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 80,1mg |
Vitamín E | 1,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 6,5mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Fazolové lusky zelené, Paprika zelená, Rajčata, Slanina vepřová, Sůl, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Kmín mletý, Mouka pšeničná hladká, Pepř černý mletý, Vepřová krkovička, Vývar zeleninový mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.

Vepřová krkovice s fazolkami postup přípravy receptu:
1 | Maso nakrájíme na plátky, lehce naklepeme, osolíme, opepříme a obalíme v mouce. Cibuli a slaninu nakrájíme nadrobno. Papriky zbavíme semen a nakrájíme na nudličky, rajčata nakrájíme na kostičky. Fazolky očistíme, překrájíme a vložíme vařit do vroucí vody na 5 minut. Poté fazolky scedíme, přelijeme studenou vodou a necháme okapat. |
2 | Slaninu vyškvaříme v rendlíku, přidáme maso, které z obou stran smažíme dozlatova spolu s cibulí. K masu přidáme fazolky, kmín, zalijeme vývarem a na mírném plameni dusíme. K téměř měkkému masu přidáme papriky a dusíme. Na závěr vmícháme rajčata a dodusíme. |