Řízky v kořeněné marinádě - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 70 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Řízky v kořeněné marinádě
Celkový čas: | 70 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 50 minut |
Autor: | Haas |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (42%) |
ID receptu: | 57310 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
1 kávová lžička | Hořčice plnotučná |
0,3 kávová lžička | Kmín mletý |
0,5 polévková lžíce | Majoránka |
1 kávová lžička | Paprika mletá pálivá |
2 kávová lžička | Paprika mletá sladká |
0,5 kávová lžička | Pepř černý mletý |
0,5 polévková lžíce | Protlak rajčatový sterilovaný |
60 g | Sádlo vepřové škvařené |
1 kávová lžička | Sůl |
5 ks | Vejce slepičí |
900 g | Vepřová kýta |
150 ml | Voda pitná |
0,5 polévková lžíce | Worcester (worcesterská omáčka) |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 1g |
---|---|
Cholesterol | 305,0mg |
Draslík | 594,3mg |
Vláknina | 493,6mg |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,8mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 1,4mg |
Vitamín E | 0,6mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 2,5mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Majoránka, Paprika mletá sladká, Protlak rajčatový sterilovaný, Sůl, Vejce slepičí, Vepřová kýta, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Hořčice plnotučná, Kmín mletý, Paprika mletá pálivá, Pepř černý mletý, Worcester (worcesterská omáčka) mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Suroviny Sádlo vepřové škvařené nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.

Řízky v kořeněné marinádě postup přípravy receptu:
1 | Maso nakrájíme na plátky a naklepeme. V misce rozšleháme vejce s kořením a směsí přelijeme řízky. Maso necháme v chladničce pod fólií marinovat. |
2 | Pekáč vytřeme sádlem, vyskládáme do něj řízky, zalijeme marinádou, vodou a pod poklicí dusíme v předehřáté troubě téměř doměkka. Poté dopečeme bez poklice. |