Recept

Dušené vepřové závitky na víně

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 65 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 50 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (37%)
ID receptu: 57311

Ingredience

100 g Arašídy
80 g Kapie
50 g Mouka pšeničná hladká
0,3 kávová lžička Pepř černý mletý
3 polévková lžíce Petržel - nať
50 g Sádlo vepřové škvařené
200 g Sýr Ementál (Primátor)
0,5 kávová lžička Sůl
600 g Vepřová kýta
150 ml Voda pitná
500 ml Víno bílé
3 stroužek Česnek
80 g Šunka dušená

Nutriční hodnoty jedné porce

32% Kalorie 633 kcal
Kilojoule 2 648kJ
4% Sacharidy 14 g
57% Tuky 43 g
6% Sodík 129 mg
64% Bílkoviny 36 g

Dušené vepřové závitky na víně postup přípravy receptu:

1

Maso nakrájíme na plátky, naklepeme, osolíme a opepříme. Pražené arašídy nasekáme najemno, česnek utřeme, sýr nastrouháme, petrželovou nať nasekáme najemno, naloženou kapii necháme okapat a nakrájíme na nudličky. V misce promícháme arašídy se sýrem, česnekem, petrželovou natí a kapií.

2

Na plátky masa položíme plátek šunky, díl arašídové směsi a zavineme. Závitky sepneme jehlou, poprášíme moukou a na sádle ze všech stran smažíme dozlatova. Poté k závitkům přilijeme víno, vodu a na mírném plameni dusíme doměkka.

3

Udušené závitky zbavíme jehel, šikmým řezem rozpůlíme a podáváme přelité omáčkou.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept