Jednoduchý recept

Chlebový kvas

  • Rusko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 15 minut
Doba přípravy: 5 minut
Doba vaření: 10 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (74%)
ID receptu: 57325

Ingredience

250 g Chléb celozrnný pšenično-žitný
150 g Cukr moučkový
10 g Droždí
5 l Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

8% Kalorie 150 kcal
Kilojoule 629kJ
9% Sacharidy 34 g
1% Tuky 0 g
4% Sodík 70 mg
5% Bílkoviny 3 g

Chlebový kvas postup přípravy receptu:

1

Tmavý chléb nakrájíme na kostičky, rovnoměrně nasypeme na suchý plech, vložíme do vyhřáté trouby a opražíme. Plech vyjmeme, chléb zalijeme vodou a necháme 3 hodiny odležet. Droždí rozetřeme s cukrem, až vznikne kašička, vodu z pekáče přecedíme a kašičku zalijeme. Pokud je voda příliš chladná, trochu ji zahřejeme, aby byla vlažná. Necháme kvasit do druhého dne.

2

Tekutinu přecedíme, nalijeme do lahví, uzavřeme a skladujeme v chladu.

3

Kvas se používá k pití nebo k přípravě typických ruských jídel.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept