Jednoduchý recept

Jehněčí maso s cizrnou

  • Egypt
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 50 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 35 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (18%)
ID receptu: 57331

Ingredience

200 g Cibule červená
30 ml Citronová šťáva
400 g Cizrna konzervovaná
10 g Harissa pasta
400 g Jehněčí kýta
20 g Med včelí
15 g Olej olivový extra panenský
200 g Paprika červená
1 g Pepř černý mletý
200 g Rajčata loupaná (konzervovaná)
10 g Skořice celá
8 g Sůl
500 ml Vývar zeleninový
1 špetka Šafrán

Nutriční hodnoty jedné porce

25% Kalorie 499 kcal
Kilojoule 2 086kJ
14% Sacharidy 51 g
28% Tuky 21 g
90% Sodík 2 g
50% Bílkoviny 28 g

Jehněčí maso s cizrnou postup přípravy receptu:

1

Jehněčí maso nakrájíme na kostky, cibuli oloupeme, nakrájíme nadrobno, papriku zbavíme jádřinců a nakrájíme na proužky, rajčata a cizrnu scedíme.

2

Do hrnce nalijeme vývar, přidáme cibuli, papriku, kousek celé skořice, přidáme špetku šafránu, med, zakápneme citronovou šťávou a pod pokličkou povaříme 5 minut. V pánvi rozehřejeme olej, přiložíme maso a osmažíme. Přidáme do hrnce, osolíme, opepříme, ochutíme harisou, přimícháme rajčata, cizrnu a dusíme doměkka.

3

Před podáváním vyjmeme skořici.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept