Brambory vařené s rajčatovou omáčkou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 35 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Brambory vařené s rajčatovou omáčkou
Celkový čas: | 35 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 25 minut |
Autor: | cerna |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (23%) |
ID receptu: | 5734 |
Kategorie: | Brambory |
Ingredience
1 kg | Brambory rané |
2 stroužek | Česnek |
40 g | Máslo čerstvé |
40 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
1 špetka | Pepř černý mletý |
2 polévková lžíce | Protlak rajčatový |
0,3 l | Smetana 12% (konzumní) |
1 špetka | Sůl |
100 g | Sýr Eidam cihla 40% |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 888,6mg |
---|---|
Cholesterol | 54,5mg |
Draslík | 11,0mg |
Vláknina | 7g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,8mg |
Vitamín E | 0,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 76,2mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Brambory rané, Máslo čerstvé, Mouka pšeničná hladká T 650, Pepř černý mletý, Protlak rajčatový, Smetana 12% (konzumní), Sýr Eidam cihla 40% mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.

Brambory vařené s rajčatovou omáčkou postup přípravy receptu:
1 | Brambory zalijeme vroucí vodou a vaříme asi 15-20 minut. Oloupeme je, osolíme a dáme do mísy s pokličkou. |
2 | Z másla a mouky připravíme světlou jíšku, rozmícháme se smetanou a provaříme na hustou omáčku. Přidáme protlak, česnek utřený se solí, pepř a strouhaný sýr. |
3 | Omáčkou přelijeme brambory v míse. Podáváme horké. |