Jednoduchý recept

Třešňový koláč s rumem

  • Rakousko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 60 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 40 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (15%)
ID receptu: 57354

Ingredience

40 g Cukr moučkový
600 ml Mléko polotučné
125 g Mouka pšeničná hladká T 650
40 ml Rum
1 špetka Sůl
25 g Tuk
500 g Třešně
4 ks Vejce slepičí
80 g Šlehačka ve spreji

Nutriční hodnoty jedné porce

24% Kalorie 481 kcal
Kilojoule 2 013kJ
14% Sacharidy 52 g
28% Tuky 21 g
8% Sodík 158 mg
29% Bílkoviny 16 g

Třešňový koláč s rumem postup přípravy receptu:

1

Do mísy vsypeme mouku, přidáme vejce, cukr, špetku soli, přilijeme mléko a vypracujeme hladké těsto. Formu na koláče vymažeme tukem, na dno nalijeme polovinu těsta, posypeme vypeckovanými třešněmi, zalijeme druhou polovinou těsta, pokapeme rumem, formu vložíme do vyhřáté trouby a pečeme zhruba 40 minut.

2

Koláč necháme vychladnout, naporcujeme a podáváme na dezertních talířcích ozdobený šlehačkou.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept