Hovězí guláš na zelenině - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 60 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Hovězí guláš na zelenině
Celkový čas: | 60 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 40 minut |
Autor: | jelen |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 5740 |
Ingredience
300 g | Brambory |
1 ks | Cibule |
500 g | Guláš hovězí |
1 hrst | Houby čerstvé |
1 ks | Kedlubna |
1 ks | Květák |
3 ks | Mrkev kořen |
4 ks | Paprika zelená |
6 ks | Rajčata |
1 špetka | Sůl |
5 dkg | Tuk |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 49g |
---|---|
Cholesterol | 11,9mg |
Draslík | 2g |
Vláknina | 29g |
Vitamín A | 1g |
Vitamín B6 | 0,9mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 210,3mg |
Vitamín E | 1,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 6,4mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Brambory, Cibule, Kedlubna, Květák, Paprika zelená, Rajčata, Sůl, Tuk mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Guláš hovězí, Houby čerstvé, Mrkev kořen mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Hovězí guláš na zelenině postup přípravy receptu:
1 | Cibuli nakrájíme nadrobno a osmahneme na tuku, přidáme mrkev, kedlubnu, květák, povařené ve slané vodě a pokrájené. Brambory uvaříme doměkka, nakrájíme na kostky, přidáme k zelenině i s |
2 | pokrájenými houbami, podušenými na tuku. |
3 | Potom přidáme papriky a rajčata, pokrájené. |
4 | Vše promícháme a přidáme konzervu hovězího guláše i s omáčkou. Můžeme přisolit, nebo dochutit utřeným česnekem. Prohřejeme a podáváme. |