Jednoduchý recept

Chilli con carne s bylinkami

  • Mexiko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 65 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 45 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (18%)
ID receptu: 57408

Ingredience

1 ks Bylinky čerstvé - svazek
5 g Chilli koření mleté
50 g Chilli paprička
300 g Cibule
80 g Cibule červená
400 g Fazole červené sterilované
600 g Hovězí maso zadní
150 ml Hovězí vývar základní
20 g Koriandr čerstvý
40 g Olej slunečnicový
20 g Paprika mletá sladká
150 g Paprika zelená
150 g Paprika červená
1 g Pepř cayenský
2 g Pepř černý mletý
40 g Protlak rajčatový sterilovaný
400 g Rajčata loupaná (konzervovaná)
8 g Sůl
4 stroužek Česnek

Nutriční hodnoty jedné porce

24% Kalorie 473 kcal
Kilojoule 1 977kJ
12% Sacharidy 42 g
23% Tuky 17 g
70% Sodík 1 g
77% Bílkoviny 43 g

Chilli con carne s bylinkami postup přípravy receptu:

1

Hovězí maso rozkrájíme na silnější nudličky, cibuli nadrobno, česnek prolisujeme, papriky zbavíme jádřinců a nakrájíme na proužky, rajčata scedíme a trochu pokrájíme, chilli papričky rozřízneme, vyškrábneme semínka a zbytek posekáme, červenou cibuli krájíme na plátky a poté rozebereme na kroužky, bylinky s koriandrem nasekáme.

2

V pánvi rozehřejeme olej, přisypeme maso, zprudka osmažíme a vyjmeme z pánve. Do výpeku vsypeme cibuli, česnek a papriky. Zmírníme oheň, krátce orestujeme. Přidáme rajčata, promícháme, osolíme, opepříme, přidáme chilli papričky, chilli koření, mletou papriku, cayenský pepř, rajčatový protlak, krátce podusíme, podlijeme vývarem, vrátíme zpět maso a dusíme, dokud maso nezměkne. Nakonec přimícháme scezené červené fazole, prohřejeme a odstavíme.

3

Pokrm upravíme na talíře, posypeme posekanými bylinkami s koriandrem a ozdobíme kroužky červené cibule.

Poznámka

Servírujeme teplé.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept