Chilli con carne s bylinkami - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 65 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Chilli con carne s bylinkami
Celkový čas: | 65 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 45 minut |
Autor: | ondra |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (19%) |
ID receptu: | 57408 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
1 ks | Bylinky čerstvé - svazek |
4 stroužek | Česnek |
5 g | Chilli koření mleté |
50 g | Chilli paprička |
300 g | Cibule |
80 g | Cibule červená |
400 g | Fazole červené sterilované |
600 g | Hovězí maso zadní |
150 ml | Hovězí vývar základní |
20 g | Koriandr čerstvý |
40 g | Olej slunečnicový |
150 g | Paprika červená |
20 g | Paprika mletá sladká |
150 g | Paprika zelená |
1 g | Pepř cayenský |
2 g | Pepř černý mletý |
40 g | Protlak rajčatový sterilovaný |
400 g | Rajčata loupaná (konzervovaná) |
8 g | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 42g |
---|---|
Cholesterol | 87,0mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 25g |
Vitamín A | 5g |
Vitamín B6 | 0,9mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 120,5mg |
Vitamín E | 7,5mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 7,9mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Chilli koření mleté, Chilli paprička, Cibule, Fazole červené sterilované, Hovězí vývar základní, Koriandr čerstvý, Olej slunečnicový, Paprika červená, Paprika mletá sladká, Paprika zelená, Pepř cayenský, Protlak rajčatový sterilovaný, Rajčata loupaná (konzervovaná), Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Bylinky čerstvé - svazek, Cibule červená, Hovězí maso zadní, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Chilli con carne s bylinkami postup přípravy receptu:
1 | Hovězí maso rozkrájíme na silnější nudličky, cibuli nadrobno, česnek prolisujeme, papriky zbavíme jádřinců a nakrájíme na proužky, rajčata scedíme a trochu pokrájíme, chilli papričky rozřízneme, vyškrábneme semínka a zbytek posekáme, červenou cibuli krájíme na plátky a poté rozebereme na kroužky, bylinky s koriandrem nasekáme. |
2 | V pánvi rozehřejeme olej, přisypeme maso, zprudka osmažíme a vyjmeme z pánve. Do výpeku vsypeme cibuli, česnek a papriky. Zmírníme oheň, krátce orestujeme. Přidáme rajčata, promícháme, osolíme, opepříme, přidáme chilli papričky, chilli koření, mletou papriku, cayenský pepř, rajčatový protlak, krátce podusíme, podlijeme vývarem, vrátíme zpět maso a dusíme, dokud maso nezměkne. Nakonec přimícháme scezené červené fazole, prohřejeme a odstavíme. |
3 | Pokrm upravíme na talíře, posypeme posekanými bylinkami s koriandrem a ozdobíme kroužky červené cibule. |
Poznámka
Servírujeme teplé.