Vepřová žebírka mexická - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 80 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Vepřová žebírka mexická
Celkový čas: | 80 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 60 minut |
Autor: | vasek |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (18%) |
ID receptu: | 57410 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
4 g | Chilli koření mleté |
20 ml | Citronová šťáva |
7 g | Kakao |
3 g | Kmín drcený |
35 g | Med včelí |
15 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
3 g | Oregano sušené |
5 g | Paprika mletá sladká |
1 g | Pepř černý mletý |
60 g | Řeřicha |
10 g | Sůl |
1000 g | Vepřová žebra |
40 g | Zakysaná smetana |
230 ml | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 10g |
---|---|
Cholesterol | 207,7mg |
Draslík | 731,4mg |
Vláknina | 2g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 1,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 11,0mg |
Vitamín E | 1,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 3,6mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Chilli koření mleté, Citronová šťáva, Kmín drcený, Med včelí, Oregano sušené, Paprika mletá sladká, Řeřicha, Sůl, Vepřová žebra, Zakysaná smetana, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Kakao, Mouka pšeničná hladká T 650, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.

Vepřová žebírka mexická postup přípravy receptu:
1 | Vepřová žebírka vcelku osolíme, opepříme, vložíme do pekáče, vložíme do vyhřáté trouby a pečeme 25 minut. Vypečený tuk slijeme, do mísy vsypeme mouku, kakao, přidáme med, chilli koření, mletou papriku, oregano, kmín, zalijeme vodou a promícháme. Nalijeme na žebírka v pekáči, pečeme půl hodiny. |
2 | Upečená žebírka vyjmeme, podél kostí nakrájíme na menší kousky, upravíme na talíře, do omáčky v pekáči přimícháme smetanu, provaříme a omáčkou žebírka přelijeme. Jednotlivé porce pokapeme citronovou šťávou a posypeme posekanou řeřichou. |
Poznámka
Servírujeme teplé.