Jednoduchý recept

Dušené telecí ledvinky se žampióny a Sherry brandy

  • Švédsko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 70 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 40 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (52%)
ID receptu: 57415

Ingredience

1 dl Masový vývar
3 dl Mléko polotučné
1 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
2 polévková lžíce Máslo čerstvé
2 polévková lžíce Olej slunečnicový
0,5 kávová lžička Pepř černý mletý
1,5 polévková lžíce Petržel - nať
200 g Rýže dušená
3 polévková lžíce Sherry brandy
1 dl Smetana 33% (šlehačka)
1,5 kávová lžička Sůl
500 g Telecí ledviny
250 g Žampiony čerstvé

Nutriční hodnoty jedné porce

22% Kalorie 425 kcal
Kilojoule 1 776kJ
6% Sacharidy 20 g
34% Tuky 26 g
30% Sodík 601 mg
47% Bílkoviny 26 g

Dušené telecí ledvinky se žampióny a Sherry brandy postup přípravy receptu:

1

Telecí ledvinky odblaníme, podélně rozkrojíme, očistíme a nakrájíme na plátky. Omyjeme je a dáme do mísy. Zalijeme mlékem a necháme je minimálně 1 hodinu namočené. Poté scedíme, omyjeme v sítu pod tekoucí vodou a necháme okapat.

2

Očistíme a omyjeme žampióny. Pokrájíme je na plátky a v pánvi na rozehřátém másle podusíme.

3

V druhé pánvi na rozpáleném oleji ledvinky orestujeme dozlatova. Poprášíme je hladkou moukou a chvíli ještě restujeme. Přidáme žampióny, promícháme, přilijeme masový vývar a vaříme pomalu přibližně 10 minut. Poté postupně přimícháme smetanu a nakonec Sherry brandy. Omáčku s ledvinkami dochutíme solí, pepřem a pod pokličkou při mírné teplotě dusíme 10 minut.

4

Omyjeme petrželovou nať a drobně ji pokrájíme.

5

Hotové ledvinky podáváme s dušenou rýží, kterou posypeme petrželkou.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept