Dušené telecí ledvinky se žampióny a Sherry brandy - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 70 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Dušené telecí ledvinky se žampióny a Sherry brandy
Celkový čas: | 70 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 40 minut |
Autor: | xenia1 |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (55%) |
ID receptu: | 57415 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
2 polévková lžíce | Máslo čerstvé |
1 dl | Masový vývar |
3 dl | Mléko polotučné |
1 polévková lžíce | Mouka pšeničná hladká T 650 |
2 polévková lžíce | Olej slunečnicový |
0,5 kávová lžička | Pepř černý mletý |
1,5 polévková lžíce | Petržel - nať |
200 g | Rýže dušená |
3 polévková lžíce | Sherry brandy |
1 dl | Smetana 33% (šlehačka) |
1,5 kávová lžička | Sůl |
500 g | Telecí ledviny |
250 g | Žampiony čerstvé |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 15g |
---|---|
Cholesterol | 502,0mg |
Draslík | 571,1mg |
Vláknina | 2g |
Vitamín A | 385,0mg |
Vitamín B6 | 0,5mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 10,4mg |
Vitamín E | 1,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 16,2mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Olej slunečnicový, Rýže dušená, Sůl, Telecí ledviny, Žampiony čerstvé mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Masový vývar, Mléko polotučné, Mouka pšeničná hladká T 650, Pepř černý mletý, Petržel - nať, Sherry brandy, Smetana 33% (šlehačka) mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.

Dušené telecí ledvinky se žampióny a Sherry brandy postup přípravy receptu:
1 | Telecí ledvinky odblaníme, podélně rozkrojíme, očistíme a nakrájíme na plátky. Omyjeme je a dáme do mísy. Zalijeme mlékem a necháme je minimálně 1 hodinu namočené. Poté scedíme, omyjeme v sítu pod tekoucí vodou a necháme okapat. |
2 | Očistíme a omyjeme žampióny. Pokrájíme je na plátky a v pánvi na rozehřátém másle podusíme. |
3 | V druhé pánvi na rozpáleném oleji ledvinky orestujeme dozlatova. Poprášíme je hladkou moukou a chvíli ještě restujeme. Přidáme žampióny, promícháme, přilijeme masový vývar a vaříme pomalu přibližně 10 minut. Poté postupně přimícháme smetanu a nakonec Sherry brandy. Omáčku s ledvinkami dochutíme solí, pepřem a pod pokličkou při mírné teplotě dusíme 10 minut. |
4 | Omyjeme petrželovou nať a drobně ji pokrájíme. |
5 | Hotové ledvinky podáváme s dušenou rýží, kterou posypeme petrželkou. |