Jednoduchý recept

Zapečená treska se sýrem a zeleninou

  • Mexiko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 30 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 15 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (31%)
ID receptu: 57424

Ingredience

40 g Bazalka
240 g Cibule
20 ml Citronová šťáva
150 g Cuketa
30 g Máslo čerstvé
40 g Oregano čerstvé
1 g Pepř černý mletý
20 ml Pernod
150 g Rajčata
120 ml Rajčatová šťáva
50 ml Smetana 16% (pochoutková)
80 g Sýr Ementál (Primátor)
8 g Sůl
600 g Treska obecná
50 ml Víno bílé
15 ml Worcester (worcesterská omáčka)
100 g Žampiony čerstvé

Nutriční hodnoty jedné porce

26% Kalorie 505 kcal
Kilojoule 2 113kJ
7% Sacharidy 27 g
35% Tuky 26 g
71% Sodík 1 g
67% Bílkoviny 38 g

Zapečená treska se sýrem a zeleninou postup přípravy receptu:

1

Filety z tresky pokapeme citronovou šťávou, worcesterem a necháme 10 minut odležet. Cibuli nakrájíme na plátky a rozebereme na kroužky, žampiony rozčtvrtíme, rajčata rozkrájíme na kolečka, cuketu také na kolečka, sýr krájíme na tenké plátečky, bazalku a oregano posekáme na jemno. Zeleninu s bylinkami promícháme, rybí filety pokrájíme na kostičky.

2

Pekáček vymažeme máslem, střídavě vkládáme vrstvu zeleniny a vrstvu ryb, každou vrstvu osolíme i opepříme. Smícháme víno s rajčatovou šťávou, smetanou, pernodem a zalijeme pokrm v pekáčku. Navrch položíme plátky sýra, vložíme do vyhřáté trouby a zapékáme zhruba 15 minut.

Poznámka

Servírujeme teplé.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept