Jednoduchý recept

Vepřové ragú s květákem

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 40 minut
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 30 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (20%)
ID receptu: 5744

Ingredience

1 ks Cibule
1 špetka Citronová kůra
1 ks Květák
4 dkg Mouka pšeničná hladká T 650
1 špetka Muškátový květ
4 dkg Máslo čerstvé
125 ml Smetana 12% (konzumní)
1 špetka Sůl
1 ks Vaječný žloutek slepičí
400 g Vepřové ve vlastní šťávě
1 l Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

28% Kalorie 559 kcal
Kilojoule 2 338kJ
7% Sacharidy 24 g
59% Tuky 44 g
7% Sodík 148 mg
41% Bílkoviny 23 g

Vepřové ragú s květákem postup přípravy receptu:

1

Květák uvaříme v osolené vodě a rozdělíme ho na růžičky.

2

Cibuli nakrájíme, osmahneme na másle, zasypeme moukou a vymícháme světlou jíšku, zředíme vodou z květáku.

3

Uvaříme na hustou omáčku, okořeníme, přilijeme smetanu a žloutek. Nakonec vložíme maso z konzervy a květák. Prohřejeme a podáváme.

4

5

6

7

8

9

¨

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept