Jednoduchý recept

Rybí závitky s krevetami

  • Španělsko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 50 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 30 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (15%)
ID receptu: 57444

Ingredience

25 ml Citronová šťáva
600 g Filé rybí
60 g Krevety tygří - loupané
150 ml Mléko polotučné
60 g Mouka pšeničná hladká T 650
60 g Máslo čerstvé
50 g Olej olivový
1 g Pepř černý mletý
40 g Petržel - nať
120 g Salsa rajčatová
80 g Strouhanka
10 g Sůl
1 ks Vejce slepičí
3 g Kmín drcený

Nutriční hodnoty jedné porce

22% Kalorie 438 kcal
Kilojoule 1 833kJ
8% Sacharidy 27 g
25% Tuky 19 g
66% Sodík 1 g
131% Bílkoviny 74 g

Rybí závitky s krevetami postup přípravy receptu:

1

Loupané krevety bez hlav osolíme, rybí filety pokapeme citronovou šťávou, osolíme a okmínujeme. V pánvi z mouky a másla usmažíme světlejší jíšku, zalijeme mlékem, důkladně rozmícháme metlou, krátce povaříme, přidáme krevety, vaříme asi 5 minut a odstavíme. Rybí filety potřeme omáčkou s krevetami, zavineme do závitků, zpevníme párátky, namočíme v rozkvedlaných vejcích, obalíme ve strouhance a usmažíme v pánvi na oleji do zlatova.

2

Na talířích závitky posypeme posekanou petrželkou a doplníme rajčatovou salsou.

Poznámka

Servírujeme teplé.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept