Švédské masové knedlíčky - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 45 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Švédské masové knedlíčky
Celkový čas: | 45 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 25 minut |
Autor: | xenia1 |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (55%) |
ID receptu: | 57450 |
Kategorie: | Teplé předkrmy |
Ingredience
1 ks | Cibule |
250 g | Hovězí maso mleté |
3 špetka | Pepř černý mletý |
4 dl | Smetana 33% (šlehačka) |
100 g | Strouhanka |
1,5 kávová lžička | Sůl |
150 g | Telecí maso mleté |
1 ks | Vejce slepičí |
150 g | Vepřové maso mleté |
Na šťávu | |
---|---|
1 polévková lžíce | Mouka pšeničná hladká T 650 |
2 špetka | Pepř černý mletý |
2 dl | Smetana 33% (šlehačka) |
3 špetka | Sůl |
Švédské masové knedlíčky | |
2 polévková lžíce | Olej olivový |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 10g |
---|---|
Cholesterol | 215,2mg |
Draslík | 351,8mg |
Vláknina | 2g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,4mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 1,4mg |
Vitamín E | 0,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 2,4mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Hovězí maso mleté, Strouhanka, Sůl, Telecí maso mleté, Vejce slepičí, Vepřové maso mleté, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Pepř černý mletý, Smetana 33% (šlehačka), Mouka pšeničná hladká T 650, Pepř černý mletý, Smetana 33% (šlehačka), Olej olivový mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.

Švédské masové knedlíčky postup přípravy receptu:
1 | Strouhanku dáme do mísy, zalijeme smetanou a necháme 15 minut rozmočit. Očištěnou velkou cibuli drobně pokrájíme, v pánvi na rozpáleném oleji ji osmažíme do zlatova. |
2 | Telecí a libové vepřové maso omyjeme, pokrájíme na kostky. Dvakrát maso přemeleme a vložíme do mísy. Přidáme sůl, pepř, osmaženou cibuli, strouhanku, vejce a vše důkladně promícháme. |
3 | V pánvi rozpálíme olej a malé knedlíčky osmažíme z každé strany do zlatohněda. Při smažení pohybujeme pánvičkou, aby knedlíčky zachovaly svůj tvar. Usmažené knedlíčky vyjmeme, odložíme do rendlíku a uchováme teplé. Výpek poprášíme moukou a za stálého šlehání vzniklou šťávu povaříme. Šťáva musí být bez hrudek. Podle chuti ji osolíme a opepříme, knedlíčky dáme na mísu, polijeme šťávou a servírujeme. |
Poznámka
Servírujeme teplé. Osmažené knedlíčky jsou neodmyslitelnou součástí švédského studeného a teplého bufetu. Ke knedlíčkům podáváme ostré sladkokyselé okurky, houby v octu, nakládanou červenou řepu apod.