Švédské masové knedlíčky

45 min.
Švédsko

Ingredience

Počet porcí:
6

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
461 kcal
Bílkoviny
22 g
Tuky
35 g
Sacharidy
13 g
Vláknina
747 mg
Cukr
2 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Strouhanku dáme do mísy, zalijeme smetanou a necháme 15 minut rozmočit. Očištěnou velkou cibuli drobně pokrájíme, v pánvi na rozpáleném oleji ji osmažíme do zlatova.
  • 2
    Telecí a libové vepřové maso omyjeme, pokrájíme na kostky. Dvakrát maso přemeleme a vložíme do mísy. Přidáme sůl, pepř, osmaženou cibuli, strouhanku, vejce a vše důkladně promícháme.
  • 3
    V pánvi rozpálíme olej a malé knedlíčky osmažíme z každé strany do zlatohněda. Při smažení pohybujeme pánvičkou, aby knedlíčky zachovaly svůj tvar. Usmažené knedlíčky vyjmeme, odložíme do rendlíku a uchováme teplé. Výpek poprášíme moukou a za stálého šlehání vzniklou šťávu povaříme. Šťáva musí být bez hrudek. Podle chuti ji osolíme a opepříme, knedlíčky dáme na mísu, polijeme šťávou a servírujeme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.