Jednoduchý recept

Dušené sobí maso na slanině

  • Finsko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 55 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 40 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (52%)
ID receptu: 57456

Ingredience

2 polévková lžíce Olej slunečnicový
200 g Slanina vepřová
600 g Sobí maso
1 kávová lžička Sůl
1,5 dl Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

20% Kalorie 392 kcal
Kilojoule 1 640kJ
0% Sacharidy 0 g
34% Tuky 26 g
38% Sodík 754 mg
69% Bílkoviny 39 g

Dušené sobí maso na slanině postup přípravy receptu:

1

Mraženou sobí kýtu rozkrájíme přes vlákno velmi ostrým nožem na tenké plátky. Uzenou slaninu pokrájíme na proužky silné 1 - 2 mm. V pánvi vysmažíme slaninu z každé strany do zlatova. Opatrně vyjmeme, do omastku přidáme olej, jakmile bude rozpálený na správnou teplotu, přidáme nerozmrazené plátky masa a zprudka je orestujeme z každé strany do zlatohněda, Ochutíme solí, přilijeme 1 - 1,5 dl vody, pánev zakryjeme a maso dusíme do měkka přibližně 20 - 30 minut. Měkké maso dáme na talíře, polijeme výpekem, ozdobíme osmaženými plátky slaniny a servírujeme.

Poznámka

K dušenému masu podáváme vařené brambory nebo dušenou rýži. Místo sobího masa, můžeme použít maso ze srny nebo z jelena.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept