Dušené sobí maso na slanině - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 55 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Dušené sobí maso na slanině
Celkový čas: | 55 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 40 minut |
Autor: | xenia1 |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (55%) |
ID receptu: | 57456 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
2 polévková lžíce | Olej slunečnicový |
200 g | Slanina vepřová |
600 g | Sobí maso |
1 kávová lžička | Sůl |
1,5 dl | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 330,0mg |
---|---|
Cholesterol | 158,5mg |
Draslík | 764,0mg |
Vláknina | 0,0mg |
Vitamín A | 18,5mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,0mg |
Vitamín E | 1,5mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,2mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Olej slunečnicový, Slanina vepřová, Sůl, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Sobí maso nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.

Dušené sobí maso na slanině postup přípravy receptu:
1 | Mraženou sobí kýtu rozkrájíme přes vlákno velmi ostrým nožem na tenké plátky. Uzenou slaninu pokrájíme na proužky silné 1 - 2 mm. |
2 | V pánvi vysmažíme slaninu z každé strany do zlatova. Opatrně vyjmeme, do omastku přidáme olej, jakmile bude rozpálený na správnou teplotu, přidáme nerozmrazené plátky masa a zprudka je orestujeme z každé strany do zlatohněda, Ochutíme solí, přilijeme 1 - 1,5 dl vody, pánev zakryjeme a maso dusíme do měkka přibližně 20 - 30 minut. Měkké maso dáme na talíře, polijeme výpekem, ozdobíme osmaženými plátky slaniny a servírujeme. |