Recept

Plátky z vepřové kýty se švestkami

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 50 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 35 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (21%)
ID receptu: 57458

Ingredience

1 polévková lžíce Hořčice plnotučná
0,3 kávová lžička Pepř černý mletý
2 polévková lžíce Protlak rajčatový sterilovaný
50 g Strouhanka
70 g Sádlo vepřové škvařené
0,5 kávová lžička Sůl
2 ks Vejce slepičí
600 g Vepřová kýta
150 ml Vývar zeleninový
100 g Švestky sušené

Nutriční hodnoty jedné porce

32% Kalorie 625 kcal
Kilojoule 2 614kJ
7% Sacharidy 27 g
59% Tuky 44 g
24% Sodík 483 mg
62% Bílkoviny 35 g

Plátky z vepřové kýty se švestkami postup přípravy receptu:

1

Kýtu nakrájíme na plátky, osolíme a opepříme, sušené švestky vypeckujeme.

2

Do plátků vklepeme strouhanku, obalíme ve vajíčku a po obou stranách osmažíme na sádle do zlatova. Poté maso vyjmeme a držíme v teple. Do výpeku vmícháme hořčici a rajčatový protlak. Směs zalijeme vývarem, přidáme švestky, odložené maso a pod poklicí dusíme, až je maso měkké.

Poznámka

Servírujeme teplé.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept