Plátky z vepřové kýty se švestkami - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 50 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Plátky z vepřové kýty se švestkami
Celkový čas: | 50 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 35 minut |
Autor: | kuba |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 57458 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
1 polévková lžíce | Hořčice plnotučná |
0,3 kávová lžička | Pepř černý mletý |
2 polévková lžíce | Protlak rajčatový sterilovaný |
70 g | Sádlo vepřové škvařené |
50 g | Strouhanka |
0,5 kávová lžička | Sůl |
100 g | Švestky sušené |
2 ks | Vejce slepičí |
600 g | Vepřová kýta |
150 ml | Vývar zeleninový |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 27g |
---|---|
Cholesterol | 223,9mg |
Draslík | 827,4mg |
Vláknina | 5g |
Vitamín A | 207,4mg |
Vitamín B6 | 0,8mg |
Vitamín B12 | 0,2mg |
Vitamín C | 4,1mg |
Vitamín E | 0,9mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 2,9mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Protlak rajčatový sterilovaný, Strouhanka, Sůl, Švestky sušené, Vejce slepičí, Vepřová kýta mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Hořčice plnotučná, Pepř černý mletý, Vývar zeleninový mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Suroviny Sádlo vepřové škvařené nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.

Plátky z vepřové kýty se švestkami postup přípravy receptu:
1 | Kýtu nakrájíme na plátky, osolíme a opepříme, sušené švestky vypeckujeme. |
2 | Do plátků vklepeme strouhanku, obalíme ve vajíčku a po obou stranách osmažíme na sádle do zlatova. Poté maso vyjmeme a držíme v teple. Do výpeku vmícháme hořčici a rajčatový protlak. Směs zalijeme vývarem, přidáme švestky, odložené maso a pod poklicí dusíme, až je maso měkké. |
Poznámka
Servírujeme teplé.