Pečené kuře s petrželovým máslem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 95 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Pečené kuře s petrželovým máslem
Celkový čas: | 95 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 25 minut |
Doba vaření: | 70 minut |
Autor: | xenia1 |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (55%) |
ID receptu: | 57459 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
800 g | Kuře |
4 polévková lžíce | Olej slunečnicový |
0,5 kávová lžička | Pepř bílý |
3 kávová lžička | Sůl |
2 dl | Voda pitná |
Petrželové máslo | |
---|---|
100 g | Máslo čerstvé |
4 polévková lžíce | Petržel - nať |
3 špetka | Sůl |
Omáčka | |
50 g | Máslo čerstvé |
1 polévková lžíce | Mouka polohrubá |
2,5 dl | Smetana 33% (šlehačka) |
2 špetka | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 864,3mg |
---|---|
Cholesterol | 263,8mg |
Draslík | 411,4mg |
Vláknina | 438,5mg |
Vitamín A | 280,0mg |
Vitamín B6 | 0,7mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 10,7mg |
Vitamín E | 0,8mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 43,3mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Kuře, Olej slunečnicový, Pepř bílý, Sůl, Voda pitná, Sůl, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Petržel - nať, Máslo čerstvé, Mouka polohrubá, Smetana 33% (šlehačka) mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.

Pečené kuře s petrželovým máslem postup přípravy receptu:
1 | Připravíme petrželové máslo: do misky vložíe změklé máslo a sůl, dohromady je utřeme. Omyjeme petrželovou nať, drobně ji pokrájíme a zamícáme do másla. |
2 | Očištěné a dobře omyté kuře celé osušíme. Potřeme ho zevnitř solí, pepřem a petrželovým máslem. Stehna stáhneme k biskupu provázkem, celé kuře zvenku také osolíme, opepříme a potřeme petrželovým máslem. V pánvi rozpálíme olej a kuře z každé strany osmažíme do zlatova, poté vložíme do pekáčku. Podlijeme ho vodou, dáme do trouby, předehřáté na 200°C, pečeme do zlatova asi 50 - 60 minut. Během pečení kuře otáčíme a poléváme výpekem. Upečené kuře vyjmeme, rozvážeme, naporcujeme. Pekáček dáme na plotnu, výpek porášíme moukou a vyšleháme, nevznikly žádné hrudky. Přimícháme smetanu, dochutíme solí a pomalu vaříme asi 10 minut. Poté výpek přecedíme do rendlíku a přidáme máslo. Porce kuřete na talíři přeléváme smetanovou omáčkou, ihned servírujeme. |
Poznámka
Servírujeme teplé. Jako přílohu podáváme vařené brambory nebo bramborovou kaši.