Recept

Pečené kuře s petrželovým máslem

  • Švédsko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 95 minut
Doba přípravy: 25 minut
Doba vaření: 70 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (52%)
ID receptu: 57459

Ingredience

800 g Kuře
4 polévková lžíce Olej slunečnicový
0,5 kávová lžička Pepř bílý
3 kávová lžička Sůl
2 dl Voda pitná
Petrželové máslo
100 g Máslo čerstvé
4 polévková lžíce Petržel - nať
3 špetka Sůl
Omáčka
1 polévková lžíce Mouka polohrubá
50 g Máslo čerstvé
2,5 dl Smetana 33% (šlehačka)
2 špetka Sůl

Nutriční hodnoty jedné porce

47% Kalorie 918 kcal
Kilojoule 3 839kJ
1% Sacharidy 3 g
110% Tuky 83 g
51% Sodík 1 g
69% Bílkoviny 39 g

Pečené kuře s petrželovým máslem postup přípravy receptu:

1

Připravíme petrželové máslo: do misky vložíe změklé máslo a sůl, dohromady je utřeme. Omyjeme petrželovou nať, drobně ji pokrájíme a zamícáme do másla.

2

Očištěné a dobře omyté kuře celé osušíme. Potřeme ho zevnitř solí, pepřem a petrželovým máslem. Stehna stáhneme k biskupu provázkem, celé kuře zvenku také osolíme, opepříme a potřeme petrželovým máslem. V pánvi rozpálíme olej a kuře z každé strany osmažíme do zlatova, poté vložíme do pekáčku. Podlijeme ho vodou, dáme do trouby, předehřáté na 200°C, pečeme do zlatova asi 50 - 60 minut. Během pečení kuře otáčíme a poléváme výpekem. Upečené kuře vyjmeme, rozvážeme, naporcujeme. Pekáček dáme na plotnu, výpek porášíme moukou a vyšleháme, nevznikly žádné hrudky. Přimícháme smetanu, dochutíme solí a pomalu vaříme asi 10 minut. Poté výpek přecedíme do rendlíku a přidáme máslo. Porce kuřete na talíři přeléváme smetanovou omáčkou, ihned servírujeme.

Poznámka

Servírujeme teplé. Jako přílohu podáváme vařené brambory nebo bramborovou kaši.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept