Krevety s rýží na smetaně - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 40 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Krevety s rýží na smetaně
Celkový čas: | 40 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | fik |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (79%) |
ID receptu: | 57461 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
200 g | Cibule |
400 g | Krevety tygří - loupané |
60 g | Máslo čerstvé |
1 g | Pepř černý mletý |
40 g | Petržel - nať |
40 g | Protlak rajčatový sterilovaný |
400 g | Rýže dušená |
400 g | Smetana 33% (šlehačka) |
8 g | Sůl |
200 ml | Vývar slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 28g |
---|---|
Cholesterol | 218,6mg |
Draslík | 207,3mg |
Vláknina | 5g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 23,2mg |
Vitamín E | 0,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 4,3mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Protlak rajčatový sterilovaný, Rýže dušená, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Krevety tygří - loupané, Máslo čerstvé, Pepř černý mletý, Petržel - nať, Smetana 33% (šlehačka), Vývar slepičí mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Krevety s rýží na smetaně postup přípravy receptu:
1 | Cibuli oloupeme, pokrájíme nadrobno, osmahneme v pánvi na másle, přisypeme vyloupané krevety bez hlav, orestujeme, podlijeme vývarem a krátce podusíme. Přimícháme rajčatový protlak, smetanu, osolíme, opepříme, přidáme dušenou rýži a prohřejeme. Přendáme do malého pekáčku, vložíme do vyhřáté trouby a zapékáme asi 20 minut. |
2 | Pokrm upravíme na talíře a posypeme posekanou petrželkou. |
Poznámka
Servírujeme teplé.