Jednoduchý recept

Krevety s rýží na smetaně

  • Španělsko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 40 minut
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 30 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (74%)
ID receptu: 57461

Ingredience

200 g Cibule
400 g Krevety tygří - loupané
60 g Máslo čerstvé
1 g Pepř černý mletý
40 g Petržel - nať
40 g Protlak rajčatový sterilovaný
400 g Rýže dušená
400 g Smetana 33% (šlehačka)
8 g Sůl
200 ml Vývar slepičí

Nutriční hodnoty jedné porce

28% Kalorie 546 kcal
Kilojoule 2 284kJ
10% Sacharidy 34 g
51% Tuky 38 g
51% Sodík 1 g
51% Bílkoviny 29 g

Krevety s rýží na smetaně postup přípravy receptu:

1

Cibuli oloupeme, pokrájíme nadrobno, osmahneme v pánvi na másle, přisypeme vyloupané krevety bez hlav, orestujeme, podlijeme vývarem a krátce podusíme. Přimícháme rajčatový protlak, smetanu, osolíme, opepříme, přidáme dušenou rýži a prohřejeme. Přendáme do malého pekáčku, vložíme do vyhřáté trouby a zapékáme asi 20 minut.

2

Pokrm upravíme na talíře a posypeme posekanou petrželkou.

Poznámka

Servírujeme teplé.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept