Jednoduchý recept

Žabí stehýnka na víně

  • Španělsko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 35 minut
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 25 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (74%)
ID receptu: 57467

Ingredience

1 ks Bobkový list
1 špetka Cukr krupice
80 g Máslo čerstvé
30 g Olej olivový
200 g Paprika červená
1 g Pepř černý mletý
50 g Protlak rajčatový sterilovaný
8 g Sůl
200 ml Víno bílé
600 g Žabí stehýnka

Nutriční hodnoty jedné porce

13% Kalorie 259 kcal
Kilojoule 1 085kJ
2% Sacharidy 6 g
14% Tuky 10 g
43% Sodík 870 mg
45% Bílkoviny 25 g

Žabí stehýnka na víně postup přípravy receptu:

1

Žabí stehýnka rozmrazíme, osušíme, osolíme, opepříme a podusíme v pánvi na másle přibližně 5 minut. Přimícháme račatový protlak, podlijeme vínem, okořeníme bobkovým listem, přidáme trošku cukru a dusíme do měkka. Papriky zbavíme jádřinců, pokrájíme na silnější proužky a osmažíme na oleji.

2

Stehýnka upravíme na talíře, přelijeme šťávou z pánve, obložíme smaženými paprikami a podáváme.

Poznámka

Servírujeme teplé.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept