Srnčí řízky na žampionech
50 min.
Ingredience
- 600gramůSrnčí kýta
 - 8gramůSůl
 - 1gramPepř černý mletý
 - 25gramůMáslo čerstvé
 - 80gramůCibule
 - 100gramůZelenina kořenová
 - 200gramůŽampiony čerstvé
 - 150mililitrůVíno bílé
 - 25gramůOlej olivový
 
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
387 kcal
Bílkoviny
47 g
Tuky
16 g
Sacharidy
6 g
Vláknina
1 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Maso ze srnčí kýty nakrájíme na plátky, osolíme a opepříme. Cibuli oloupeme, pokrájíme nadrobno, žampiony rozkrájíme na plátky, kořenovou zeleninu strouháme nahrubo.
 - 2V pánvi rozehřejeme olej, přiložíme řízky a osmažíme z obou stran do zlatova. Vyjmeme a udržujeme teplé. Do výpeku v pánvi nasypeme cibuli s kořenovou zeleninou, orestujeme, přidáme máslo, přisypeme žampiony a podusíme. Podlijeme trochou vína, podusíme a odstavíme.
 - 3Plátky masa upravíme na talíře, přelijeme šťávou se žampiony a podáváme.
 
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.