Jednoduchý recept

Dušená rýže s drůbky

  • Španělsko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 35 minut
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 25 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (31%)
ID receptu: 57485

Ingredience

50 g Cibule
600 g Kuřecí drůbky
50 g Máslo čerstvé
25 g Olej olivový
1 g Pepř černý mletý
20 g Petržel - nať
40 g Protlak rajčatový sterilovaný
350 g Rýže loupaná
60 g Sýr Čedar
8 g Sůl
700 ml Voda pitná
150 ml Víno bílé
50 g Šunka dušená

Nutriční hodnoty jedné porce

39% Kalorie 771 kcal
Kilojoule 3 227kJ
22% Sacharidy 78 g
39% Tuky 29 g
50% Sodík 1 g
70% Bílkoviny 39 g

Dušená rýže s drůbky postup přípravy receptu:

1

V hrnci rozehřejeme máslo, přisypeme rýži, orestujeme, zalijeme vodou, osolíme, jednou zamícháme, zakryjeme pokličkou a dusíme doměkka. Voda by se měla zcela vsáknout.

2

Cibuli nakrájíme nadrobno, petrželku posekáme najemno, šunku nakrájíme na jemné nudličky, sýr nastrouháme. V pánvi rozehřejeme olej, přisypeme cibuli a osmahneme, přidáme drůbky, petrželku, sůl, pepř a krátce podusíme. Přimícháme rajčatový protlak, podlijeme vínem a dusíme doměkka.

3

Na talíře upravíme kopečky rýže, doplníme drůbkovou směsí, posypeme šunkou, sýrem a podáváme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept