Jehněčí s dušenou kapustou

120 min.
Švédsko

Ingredience

Počet porcí:
5

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
736 kcal
Bílkoviny
61 g
Tuky
49 g
Sacharidy
14 g
Vláknina
2 g
Cukr
3 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Jehněčí maso z plecka a z hrudí důkladně odblaníme, promyjeme ho v horké vodě, poté pod tekoucí studenou vodou. Maso osušíme a nakrájíme na kousky o něco větší jako je sousto a dáme ho do mísy, posypeme ho solí, kmínem, pepřem a promícháme.
  • 2
    Očištěnou a omytou kapustu rozkrojíme, vykrojíme košťál a kapustu nakrájíme na proužky. Kapustu dáme do mísy, posypeme ji solí, kmínem, pepřem, cukrem a promícháme ho.
  • 3
    Pekáč vytřeme máslem a poklademe střídavě vrstvy kapusty a masa. Přidáme bobkový list, nové koření, zalijeme vodou a přikryjeme poklicí. Pečeme a dusíme zárověň v předehřáté troubě na 170°C-180°C přibližně 100 minut doměkka.
  • 4
    Před podáváním z kapusty odebereme bobkový list a nové koření.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.