Jehněčí s dušenou kapustou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 120 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Jehněčí s dušenou kapustou
Celkový čas: | 120 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 100 minut |
Autor: | xenia1 |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (55%) |
ID receptu: | 57488 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
2 ks | Bobkový list |
750 g | Jehněčí krkovice |
750 g | Jehněčí plec |
500 g | Kapusta hlávková |
1 kávová lžička | Kmín celý |
70 g | Máslo čerstvé |
1 kávová lžička | Nové koření celé |
1 kávová lžička | Pepř černý mletý |
1 polévková lžíce | Sůl |
5 dl | Voda pitná |
1 polévková lžíce | Cukr krupice |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 14g |
---|---|
Cholesterol | 234,3mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 5g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,8mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 120,4mg |
Vitamín E | 0,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 22,4mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bobkový list, Jehněčí plec, Kapusta hlávková, Kmín celý, Nové koření celé, Sůl, Voda pitná, Cukr krupice mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Jehněčí krkovice, Máslo čerstvé, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.

Jehněčí s dušenou kapustou postup přípravy receptu:
1 | Jehněčí maso z plecka a z hrudí důkladně odblaníme, promyjeme ho v horké vodě, poté pod tekoucí studenou vodou. Maso osušíme a nakrájíme na kousky o něco větší jako je sousto a dáme ho do mísy, posypeme ho solí, kmínem, pepřem a promícháme. |
2 | Očištěnou a omytou kapustu rozkrojíme, vykrojíme košťál a kapustu nakrájíme na proužky. Kapustu dáme do mísy, posypeme ji solí, kmínem, pepřem, cukrem a promícháme ho. |
3 | Pekáč vytřeme máslem a poklademe střídavě vrstvy kapusty a masa. Přidáme bobkový list, nové koření, zalijeme vodou a přikryjeme poklicí. Pečeme a dusíme zárověň v předehřáté troubě na 170°C-180°C přibližně 100 minut doměkka. |
4 | Před podáváním z kapusty odebereme bobkový list a nové koření. |
Poznámka
K jehněčímu masu s kapustou podáváme vařené brambory. Brambory zdobíme nadrobno pokrájenou petrželkou a poléváme je rozpuštěným máslem.