Vepřové maso Bac-can - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 40 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Vepřové maso Bac-can
Celkový čas: | 40 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | mikes |
---|---|
Hodnost: | Šéfkuchař (31%) |
ID receptu: | 575 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
100 g | Česnek |
20 g | Chilli koření mleté |
300 g | Cibule |
100 g | Cukr krupice |
20 g | Glutasol |
100 ml | Hovězí vývar základní |
100 ml | Ocet kvasný lihový |
200 g | Omáčka sójová |
100 g | Paprika sterilovaná |
300 g | Sádlo škvařené |
200 g | Solamyl |
30 g | Sůl |
200 g | Vejce slepičí |
1000 g | Vepřová kýta |
200 g | Žampiony - sterilované |
15 g | Zázvor mletý |
1000 g | Zelí hlávkové bílé |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 42g |
---|---|
Cholesterol | 180,7mg |
Draslík | 725,9mg |
Vláknina | 8g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,9mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 48,5mg |
Vitamín E | 1,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 3,2mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Chilli koření mleté, Cibule, Cukr krupice, Hovězí vývar základní, Paprika sterilovaná, Sádlo škvařené, Sůl, Vejce slepičí, Vepřová kýta, Žampiony - sterilované, Zázvor mletý, Zelí hlávkové bílé mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Ocet kvasný lihový, Omáčka sójová, Solamyl mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Suroviny Glutasol nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.

Vepřové maso Bac-can postup přípravy receptu:
1 | Vepřové maso opláchneme, nakrájíme po vlákně na tenké nudličky, osolíme a smícháme s částí máčeného škrobu a s vejci. Necháme v chladu odležet. |
2 | Na pánvi rozehřejeme sádlo a za stálého míchání maso opečeme. Tuk slijeme a postupně přidáme česnek krájený na plátky, očištěné zelí krájené na nudličky, kapii, jemně nakrájenou cibuli, žampiony a zalijeme vývarem. Vše podusíme, aby zelí změklo, zalijeme sójovou omáčkou a octem. |
3 | Nakonec pokrm ochutíme cukrem, glutasolem, čili kořením, zázvorem a zahustíme zbylým máčeným škrobem. Vše krátce prohřejeme. |