Recept

Hovězí karbanátky se zeleninou a kapary

  • Švédsko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 50 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 20 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (52%)
ID receptu: 57509

Ingredience

200 g Brambory vařené
2 ks Cibule
600 g Hovězí maso zadní
2 polévková lžíce Kapary
0,5 dl Olej slunečnicový
2 špetka Paprika mletá pálivá
2 špetka Paprika mletá sladká
2 špetka Pepř černý mletý
1 dl Smetana 33% (šlehačka)
1,5 kávová lžička Sůl
2 ks Vaječný žloutek slepičí
150 g Červená řepa sterilovaná

Nutriční hodnoty jedné porce

22% Kalorie 427 kcal
Kilojoule 1 788kJ
7% Sacharidy 25 g
27% Tuky 20 g
30% Sodík 596 mg
68% Bílkoviny 38 g

Hovězí karbanátky se zeleninou a kapary postup přípravy receptu:

1

Vařené brambory ve slupce oloupeme a rozkrájíme na poloviny. Hovězí zadní maso omyjeme, osušíme a nakrájíme na kousky. Jemně ho 2x přemeleme na masovém strojku spolu s vařenými brambory a směs dáme do mísy.

2

Očištěnou cibuli a nakládanou sladkokyselou řepu pokrájíme nadrobno, kapary posekáme na malé kousky a vše přidáme k masu. Směs promícháme, podle chuti osolíme, přidáme čerstvě pomletý pepř, mletou červenou papriku sladkou i pálivou. Ještě přidáme 2 žloutky a smetanu. Vše znovu důkladně promícháme. Vytvoříme karbanátky silné 1 cm.

3

V pánvi si rozpálíme olej, na něm karbanátky osmažíme z každé strany dozlatohněda (smažíme je přibližně po 5-6 minutách z každé strany). Vyjmeme je z omastku, necháme okapat na papírové utěrce a hned je podáváme.

Poznámka

Vhodnou přílohou jsou opékané brambory nebo bramborová máslová kaše.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept