Recept

Telecí řízky s česnekem na víně

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 55 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 40 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (84%)
ID receptu: 57517

Ingredience

300 ml Hovězí vývar základní
40 g Mouka pšeničná hladká
40 g Máslo čerstvé
30 ml Olej rostlinný
1 polévková lžíce Pažitka
2 špetka Pepř černý mletý
1 polévková lžíce Protlak rajčatový
0,5 kávová lžička Sůl
600 g Telecí kýta
100 ml Voda pitná
100 ml Víno bílé
4 stroužek Česnek

Nutriční hodnoty jedné porce

20% Kalorie 394 kcal
Kilojoule 1 647kJ
3% Sacharidy 12 g
27% Tuky 21 g
20% Sodík 393 mg
62% Bílkoviny 35 g

Telecí řízky s česnekem na víně postup přípravy receptu:

1

Maso nakrájíme na řízky, naklepeme, osolíme, opepříme a obalíme v mouce. Česnek rozdrtíme, pažitku nasekáme najemno.

2

Řízky z obou stran osmažíme na másle dozlatova, zalijeme vývarem a na mírném plameni dusíme.

3

V mezičase na oleji lehce osmažíme česnek, zaprášíme zbylou moukou, chvíli restujeme, přidáme rajčatový protlak, zasmažíme a zředíme vodou. Povaříme na mírném plameni alespoň 5 minut, přilijeme k masu spolu s vínem a dusíme doměkka.

4

Maso podáváme přelité omáčkou a posypané pažitkou.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept