Telecí řízky se šunkou a volskými oky - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 45 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Telecí řízky se šunkou a volskými oky
Celkový čas: | 45 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 35 minut |
Autor: | brazda |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (87%) |
ID receptu: | 57519 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
300 ml | Hovězí vývar základní |
30 g | Máslo čerstvé |
40 g | Mouka pšeničná hladká |
30 ml | Olej rostlinný |
2 ks | Paprika červená |
2 špetka | Pepř černý mletý |
0,5 kávová lžička | Sůl |
150 g | Šunka dušená |
600 g | Telecí kýta |
Na volská oka | |
---|---|
40 g | Máslo čerstvé |
2 špetka | Pepř černý mletý |
0,3 kávová lžička | Sůl |
4 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 3g |
---|---|
Cholesterol | 402,1mg |
Draslík | 753,9mg |
Vláknina | 2g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,9mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 45,0mg |
Vitamín E | 2,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 22,2mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Hovězí vývar základní, Olej rostlinný, Paprika červená, Sůl, Telecí kýta, Sůl, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Mouka pšeničná hladká, Pepř černý mletý, Šunka dušená, Máslo čerstvé, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.

Telecí řízky se šunkou a volskými oky postup přípravy receptu:
1 | Maso nakrájíme na řízky, naklepeme, osolíme, opepříme a obalíme v mouce. Očištěnou papriku nakrájíme na kroužky, šunku nakrájíme na nudličky. |
2 | Řízky z obou stran osmažíme na másle s olejem dozlatova, přimícháme šunku, zalijeme vývarem a dusíme, až je maso měkké. |
3 | Před koncem varu připravíme na másle volská oka, která lehce osolíme a opepříme. |
4 | Maso podáváme přelité šťávou, překryjeme volským okem a obložíme kolečky papriky. |