Recept

Telecí řízky se šunkou a volskými oky

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 45 minut
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 35 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (84%)
ID receptu: 57519

Ingredience

300 ml Hovězí vývar základní
40 g Mouka pšeničná hladká
30 g Máslo čerstvé
30 ml Olej rostlinný
2 ks Paprika červená
2 špetka Pepř černý mletý
0,5 kávová lžička Sůl
600 g Telecí kýta
150 g Šunka dušená
Na volská oka
40 g Máslo čerstvé
2 špetka Pepř černý mletý
0,3 kávová lžička Sůl
4 ks Vejce slepičí

Nutriční hodnoty jedné porce

29% Kalorie 567 kcal
Kilojoule 2 372kJ
3% Sacharidy 11 g
48% Tuky 36 g
26% Sodík 521 mg
86% Bílkoviny 49 g

Telecí řízky se šunkou a volskými oky postup přípravy receptu:

1

Maso nakrájíme na řízky, naklepeme, osolíme, opepříme a obalíme v mouce. Očištěnou papriku nakrájíme na kroužky, šunku nakrájíme na nudličky.

2

Řízky z obou stran osmažíme na másle s olejem dozlatova, přimícháme šunku, zalijeme vývarem a dusíme, až je maso měkké.

3

Před koncem varu připravíme na másle volská oka, která lehce osolíme a opepříme.

4

Maso podáváme přelité šťávou, překryjeme volským okem a obložíme kolečky papriky.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept